Šį skanų ir gražų desertą iš manų kruopų su obuoliais labai lengva paruošti, o dar lengviau suvalgyti!
Sudėtis
Įdarui:
3 obuoliai
50 g sviesto
ketvirtadalis puodelio cukraus
Tešlai:
200 g manų kruopų
150 g cukraus
2 kiaušiniai
250 g kefyro
1 šaukštelis sodos
20 g kakavos
Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti
Gaminimas:Dubenyje sumaišykite manų kruopas, cukrų, kiaušinius, kefyrą ir sodą, leiskite pastovėti 20 minučių. Per tą laiką manų kruopos turėtų išsipūsti nuo drėgmės.
Nuplaukite obuolius, pašalinkite sėklas, tada supjaustykite kiekvieną obuolį į 9-10 skiltelių.
Nedideliame puode ištirpinkite sviestą, suberkite supjaustytus obuolius ir cukrų.
Troškinkite vaisius keletą minučių ant silpnos ugnies, laikas nuo laiko nepamirškite pamaišyti.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi arba folija ir perkelkite į ją troškintus obuolius.
Užpilkite obuolius tešla ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 25 minutes.
Išimkite pyragą iš formos, pabarstykite cukraus pudra arba papuoškite plakta grietinėle.
Skanaus!