Paruošti šias salotas yra labai paprasta.
Jei nerandate pirkti prancūziško saliamo, galite naudoti kitų rūšių saliamį.
Recepte nurodytas produktų kiekis 0,5 kg salotų.
Jums reikės:
- 200 g prancūziško saliamio
- 90 g marinuotų agurkų
- 30 g konservuotų žirnelių
- 13 g svogūnų
- 150 g naminio majonezo (jį galite paruošti iš kaimiškų kiaušinių trynių ir aliejaus)
- 5 g granuliuoto cukraus
- 5 g druskos
- 10 g garstyčių
- 2,5 g acto (1 arb. š.)
- 4 g Vorčesterio padažo
- Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų (maždaug 0,25 arb. š.)
Kaip gaminti?
- Paruoškite 200 gramų saliamio, 90 gramų saldžiarūgščių agurkų, 30 gramų konservuotų žirnelių, 13 gramų svogūnų.
- Saliamį supjaustykite plonomis juostelėmis.
- Susmulkinkite agurkus.
- Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais.
- Svogūnai bus ne tokie aitrūs, jei juos subersite į sietelį ir nuplikysite karštu vandeniu.
- Susmulkintus ingredientus ir žirnelius suberkite į dubenį.
- Sudėkite visus kitus ingredientus.
- Viską gerai išmaišykite.
- Paruoštas paryžietiškas salotas laikykite šaldytuve.
- Geriausia šaldytuve palaikyti keletą valandų.
- Tuomet salotos yra pačios skaniausios.
- Jei šias salotas valgysite vakarienei, patiekite su duona.
- Taip pat šiomis salotomis galite įdaryti virtus kiaušinius, jomis pagardinti sumuštinius ar kitus šaltus užkandžius.
Skanaus!