Skaniausias vištienos stroganofas pagal mano anytos receptą!
Šį receptą pasiskolinau iš anytos – patiekalas yra lengvai paruošiamas ir labai skanus!
Šį patiekalą dabar ruošiu tikrai dažnai.
Patiekalas patinka net ir mūsų vaikams.
Turiu pastebėti, kad šis vištienos stroganofas yra dar skanesnis nei originali patiekalo versija.
Jums reikės:
- 600 g vištienos krūtinėlės
- 1 smulkiai pjaustyto svogūno
- 3 valg. š. garstyčių
- 5 konservuotų agurkų gabaliukų
- 1 susmulkintos saldžiosios paprikos
- 5 valg. š. pomidorų padažo
- 1 valg. š. kvietinių miltų
- 1 valg. š. Vočesterio padažo
- 150-200 ml grietinėlės
- Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
Garnyrui (pasirinktinai):
- Ryžių
- Makaronų
- Bulvių košės
- Gruzdintų bulvyčių
Kaip gaminti?
Vištieną supjaustykite juostelėmis, pagardinkite druska ir pipirais.
Keptuvėje pakepinkite svogūną iki skaidrumo.
Sudėkite mėsą, įpilkite Vorčesterio padažo ir patroškinkite.
Pagal poreikį įpilkite vandens.
Troškinkite kelias minutes, kol mėsa suminkštės.
Sudėkite smulkintą papriką ir agurkus. Įdėkite pomidorų padažo ir garstyčių.
Patroškinkite.
Prieš pat gaminimo pabaigą pabarstykite miltais (kai mėsa jau minkšta) ir viską sutirštinkite grietinėle.
Išmaišykite ir leiskite užvirti.
Štai ir viskas: galite paragauti.
Patiekite su pasirinktu garnyru.
Skanaus!