Šokoladinis pyragas – tikras desertų klasikos perlas, kurio sodrus ir intensyvus skonis nepalieka abejingų. Šis pyragas puikiai tinka tiek šventiniam stalui, tiek jaukiam vakarui su artimaisiais.
Šiame straipsnyje rasite ne tik gardų šokoladinio pyrago receptą, bet ir naudingų patarimų, kaip iškepti tobulą desertą.
Tobulas šokoladinis pyragas
Šis receptas leis jums iškepti drėgną, purų ir nepaprastai šokoladinį pyragą, kuris tikrai patiks visiems smaližiams.
Ingredientai:
- Tešlai:
- 200 g juodojo šokolado (min. 70 % kakavos)
- 150 g sviesto
- 150 g cukraus
- 3 kiaušiniai
- 100 ml pieno
- 150 g miltų
- 50 g kakavos miltelių
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- žiupsnelis druskos
- Glazūrai (nebūtina):
- 100 g juodojo šokolado
- 50 ml grietinėlės (35 % riebumo)
Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti
Gaminimo eiga:- Tešlos paruošimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
- Kepimo formą (20 cm skersmens) ištepkite sviestu ir pabarstykite kakavos milteliais.
- Šokoladą ir sviestą ištirpinkite vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje.
- Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi iki purios masės.
- Į kiaušinių masę supilkite ištirpintą šokoladą ir sviestą, gerai išmaišykite.
- Supilkite pieną ir vėl išmaišykite.
- Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską.
- Sausus ingredientus palaipsniui suberkite į šokolado masę, nuolat maišydami.
- Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą.
- Kepkite orkaitėje apie 30-35 minutes, arba kol medinis pagaliukas, įsmeigtas į pyrago centrą, bus sausas.
- Glazūros paruošimas (nebūtina):
- Šokoladą ir grietinėlę ištirpinkite vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje.
- Išmaišykite, kol gausite vientisą ir blizgančią glazūrą.
- Atvėsusį pyragą apliekite glazūra.
- Patiekimas:
- Šokoladinį pyragą patiekite atvėsusį.
- Galite papuošti šviežiomis uogomis, plakta grietinėle arba pabarstyti cukraus pudra.
Patarimai:
- Naudokite kokybišką juodąjį šokoladą, kad pyragas būtų sodresnio skonio.
- Jei norite, į tešlą galite įdėti smulkintų riešutų, razinų ar kitų mėgstamų priedų.
- Kepimo laiką pritaikykite pagal savo orkaitės ypatumus.
- Jei norite drėgnesnio pyrago, galite jį aplieti kavos sirupu.
Šokoladinio pyrago variacijos:
- Šokoladinis pyragas su vyšniomis: į tešlą įmaišykite konservuotų vyšnių be kauliukų.
- Šokoladinis pyragas su apelsinais: į tešlą įdėkite apelsino žievelės ir sulčių.
- Šokoladinis pyragas su karamelės įdaru: iškepusį pyragą perpjaukite per pusę ir pertepkite karamelės kremu.
- Šokoladinis pyragas su maskarponės kremu: iškepusį pyragą pertepkite maskarponės kremu, pagardintu vanile.
Šokoladinis pyragas – tai desertas, kuris visada pavyksta ir visada džiugina. Eksperimentuokite su priedais ir pagardais, kad sukurtumėte savo unikalų šokoladinio pyrago receptą.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva
Šaltinis: https://www.rbc.ua/

Demo text