Šį tiesiog pasakiško skonio desertą galite patiekti su plakta grietinėle.
Jums reikės:
Kremui:
- 2 kiaušinių
- 100 g cukraus
- 400 ml pieno
- 30 g kukurūzų krakmolo
- Šiek tiek vanilino
- 50 g sviesto
Tešlai:
- 80 g sviesto
- 150 ml vandens
- 1 g druskos
- 3 g cukraus
- 100 g miltų
- 3 kiaušinių
*Kepimo formos dydis 30 * 40 cm
Kaip gaminti?
Pirmiausia paruoškite kremą.
Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir krakmolu.
Supilkite pieną. Vėl gerai išmaišykite ir pastatykite ant viryklės.
Išvirkite tirštą masę, nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite sviestą.
Uždenkite folija ir palikite atvėsti.
Dabar paruoškite tešlą.
Į puodą sudėkite sviestą ir įpilkite vandens.
Pastatykite ant ugnies, suberkite cukrų ir druską. Kai mišinys pradės virti, suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Tešla turi būti vienalytės konsistencijos.
Nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti. Į dar šiltą tešlą po vieną įmaišykite kiaušinius ir gerai išmaišykite.
Plonu sluoksniu paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepkite maždaug 15 minučių 190°C temperatūroje.
Paruoštą lakštą aptepkite kremu ir susukite.
Suvyniokite į kepimo popierių ir palikite 1 valandą atvėsti šaldytuve.
Supjaustykite ir patiekite.
Video pamokėlė: