Kvepiančios, traškios ruginės lazdelės gali būti naudojamos, kaip tik norite: kaip užkandis arba kaip salotų sudedamoji dalis. O gal net kaip pagrindinis patiekalas! Viskas priklauso nuo jūsų fantazijos.
Taip kepta duona bus kvapni ir graži. Tikrai pamilsite po pirmo paragavimo!
Sudėtis:
druska pagal skonį
1 kepalas juodos duonos
45 ml aliejaus
prieskonių, žolelių pagal skonį
Gaminimas:
Supjaustykite ruginės duonos kepalą kubeliais, šiaudeliais ar lazdelėmis, kad kiekvieno gabalėlio storis nebūtų didesnis kaip 1 cm.
Į plastikinį maišelį supilkite pusę porcijos aliejaus, sudėkite ten supjaustytą duoną, įberkite druskos, prieskonių ar, jei norite, prieskonių mišinio.
Supilkite likusį aliejų, dar šiek tiek druskos ir prieskonių ir rankoje surinkite maišelio kraštus. Laikydami kita ranka, švelniai, bet energingai suplakite pakuotės turinį, kad gautas užpildas pasiskirstytų kiekviename bloke ar kubelyje.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriaus lapu, užpilkite vieną ruošinio sluoksnį.
Pašaukite gaminius į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių.
Kepkite, kol duona apskrus.
Skanaus!