Tai – tiesiog neįtikėtinas desertas iš paprastos kakavinės tešlos, „Nutella“ kremo ir šokoladinio glaisto.
Šį desertą yra labai paprasta paruošti, o jo skonis jus tikrai sužavės.
Jums reikės:
- 60 g granuliuoto cukraus
- 50 g kakavos
- vanilino
- 50 ml augalinio aliejaus
- 120 ml pieno
- 100 g kvietinių miltų
- 8 g kepimo miltelių
- 100 ml kavos
- 1 valg. š. „Nutella“ kremo
- 200 ml +200 ml grietinėlės
- 100 g tamsaus šokolado
Kaip gaminti?
Į dubenį suberkite cukrų, įberkite kakavos ir vanilino.
Supilkite aliejų ir pieną, gerai išmaišykite šluotele.
Suberkite miltus ir kepimo miltelius.
Išmaišykite.
Stiklinę kepimo formą ištepkite sviestu, sudėkite į ją tešlą ir tolygiai išlyginkite.
Formą dėkite į įkaitintą orkaitę, kepkite 20 minučių 180°C temperatūroje.
Išimkite iš orkaitės.
Supilkite kavą ir leiskite visiškai atvėsti.
Į atskirą dubenį supilkite grietinėlę.
200 ml grietinėlės išplakite mikseriu.
Įdėkite „Nutella“ kremo ir vėl suplakite.
Įdėkite į šaldytuvą 20 minučių.
Įpilkite 200 ml grietinėlės į didelį puodą.
Užvirinkite.
Atskirame dubenyje sulaužykite šokoladą.
Supilkite karštą grietinėlę ir maišykite, kol šokoladas ištirps.
Šokoladinį glajų užpilkite ant deserto.
Galite papuošti pasirinktais elementais.
Dėkite į šaldytuvą 10 minučių.
Išimkite iš šaldytuvo ir patiekite.
Skanaus!
Video pamokėlė: