Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Skaniausia orkaitėje paruošta kiaulienos sprandinė: slaptą receptą gavau iš žinomo kulinaro!

Paruoškite skanią marinuotą, orkaitėje keptą sprandinę.

Tai – puikus pasirinkimas greitiems ir skaniems pietums. Pats paruošimas neužima daug laiko, o rezultatas tikrai to vertas.

Taip paruošta mėsa tiesiog tirpsta burnoje. Šį receptą gavau iš puikiai žinomo kulinaro.

Jums reikės:

  • 1,5 kg kiaulienos sprandinės be kaulų
  • 2 paprikų
  • 3 česnako skiltelių
  • 1 pomidoro
  • 1 raudonojo svogūno
  • petražolių
  • 50 g grietinės
  • kietojo sūrio

Marinatui:

  • 2 arb. š. saldžiosios paprikos miltelių
  • maltų juodųjų pipirų
  • druskos
  • augalinio aliejaus

Garnyrui:

  • bulvių

Kaip gaminti?

Pirmiausia supjaustykite sprandinę maždaug piršto storumo gabalėliais.

Paruoškite marinatą.

Suberkite prieskonius, įpilkite aliejaus ir išmaišykite.

Mėsą aptepkite marinatu ir sudėkite į kepimo skardą, kurioje kepsite mėsą.

Bulves supjaustykite plonais apskritimais ir sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu. Palikite virti 5 minutes.

Po penkių minučių išimkite bulves ir sudėkite ant paruoštos mėsos.

Į didelį dubenį suberkite smulkiai pjaustytą raudonąjį svogūną, paprikas, pomidorą, suberkite kapotas petražoles, grūstą česnaką, įberkite druskos ir įdėkite grietinės.

Kruopščiai išmaišykite mišinį.

Gautu mišiniu aptepkite bulves ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 50 minučių 200°C temperatūroje.

Po 50 minučių ant viršaus uždėkite tarkuoto sūrio ir vėl pašaukite į orkaitę 5 minutėms.

Palaukite, kol šiek tiek pravės, ir galite patiekti.

Skanaus!

Video pamokėlė:

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---