Ketvirtadienis, 17 balandžio, 2025

Naujausi

Skaniausi langošai: kažkada seniai ragavau mugėje ir labai džiaugiuosi gavusi receptą!

Tai – tikrai skaniausi langošai, kokius tik galite pasigaminti.

Prieš daugybę metų juos valgiau mugėje, o vėliau nusprendžiau pasigaminti namuose.

Tereikia į tešlą įmaišyti grietinės, ir ji bus tikrai minkšta bei skani.

Jums reikės:

  • 1 kg pusiau rupių miltų
  • 1/2 l pieno
  • 250 ml grietinės
  • 50 g šviežių mielių
  • žiupsnelio cukraus
  • 1 arb. š. kepimo sodos
  • druskos

Viršui:

  • Pomidorų padažo
  • Majonezo
  • Grietinės
  • Česnako
  • Tarkuoto sūrio

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?

Į dubenį su miltais supilkite grietinę, įberkite šiek tiek cukraus, žiupsnelį druskos, įdėkite nedidelį šaukštelį kepimo sodos.

Sutrupinkite mieles ir sumaišykite su trupučiu šilto pieno.

Supilkite likusį pieną.

Išmaišykite.

Įdėkite į šaldytuvą 60 minučių.

Po valandos galima gaminti langošus.

Iš tešlos formuokite tiek kepaliukų, kiek reikia.

Likusią tešlos dalį dėkite į mikroteninį maišelį. Padėkite į šaldytuvą.

Likusią tešlą galima naudoti savaitę.

Paruoštus langošus palikite pastovėti maždaug 20 minučių. Per tiek laiko tešla turėtų šiek tiek pakilti.

Kepkite aliejuje (aliejaus turi būti pakankamai daug, kad langošai plaukiotų).

Įtrinkite česnako užtepu su druska ir trupučiu vandens, pagardinkite pomidorų padažu, majonezu ir sūriu.

Skonis bus tiesiog fantastiškas.

Skanaus!

 

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

5 požymiai, kad kiaušinis sugedęs: vieno iš jų tikrai netikrinate

Kiaušiniai – populiarus produktas ir tikras Velykų simbolis, tačiau jie gali tapti pavojingi, jei suges. Kaip suprasti, ar kiaušinis saugus vartoti. Požymiai, kad kiaušinis sugedęs:...

Marmuriniai margučiai: kaip sukurti šedevrą iš natūralių ingredientų

Velykos – tai ne tik kvapnių velykinių kepinių ir bažnyčių varpų gaudesio metas, bet ir tikras margučių kūrimo menas. Paprastus kiaušinius galima paversti tikrais...
---