Visi mano šeimos nariai labai mėgsta pomidorus. Šiemet šių daržovių derlius buvo labai gausus, todėl nusprendžiau paruošti konservuotų pomidorų.
Internete aptikau šį kiek neįprastą receptą ir nusprendžiau išbandyti: visi likome labai patenkinti rezultatu, todėl dabar pomidorus konservuoju tik tokiu būdu.
Tai – tikrai puikus konservuotų pomidorų receptas!
Jums reikės:
- pomidorų (tiek, kiek telpa į stiklainį)
- 0,5 l talpos stiklainių
- 1 paprikos (200 g)
- 1 aitriosios paprikos
- 1 česnako galvutės
1 l padažo reikės:
- 800 g pomidorų
- 3 valg. š. granuliuoto cukraus (60 g)
- 1,5 valg. š. druskos (45 g)
- 1 valg. š. acto
- 1 valg. š. maltų juodųjų pipirų
Kaip gaminti?
Pirmiausia į puodą sudėkite stiklainių dangtelius.
Užpilkite vandeniu ir užvirinkite.
Sterilizuokite dangtelius 2-3 minutes.
Kruopščiai nuplaukite stiklainius po tekančiu vandeniu.
Įdėkite juos į mikrobangų krosnelę 5-6 minutėms.
Taip pat galite juos padėti ant grotelių orkaitėje ir sterilizuoti 40 minučių 100°C temperatūroje.
Kruopščiai nuplaukite daržoves.
Pašalinkite paprikos stiebą ir sėklas.
Išvalykite česnaką.
Nuimkite aitriosios paprikos kotelį ir perpjaukite pusiau.
Pomidorus perpjaukite pusiau.
Mėsmale sumalkite papriką, aitriąją papriką ir česnaką.
Trintuve sutrinkite 800 g pomidorų.
Viską supilkite į puodą.
Įberkite druskos.
Įberkite cukraus.
Mišinį gerai išmaišykite.
Padėkite puodą ant viryklės ir uždenkite dangčiu.
Leiskite virti aukštoje temperatūroje.
Kai užvirs, sumažinkite ugnį ir pavirkite dar 20 minučių.
Į stiklainius sudėkite per pusę perpjautus pomidorus.
Į stiklainius su pomidorais supilkite verdantį vandenį ir uždenkite dangteliu.
Palikite pastovėti 15-20 minučių.
Praėjus laikui, išpilkite vandenį iš stiklainių.
Į ruošiamą padažą įpilkite acto, įberkite juodųjų pipirų ir išmaišykite.
Supilkite į stiklainius iki pat viršaus.
Stiklainius uždarykite dangteliais, apverskite aukštyn kojomis ir leiskite atvėsti.
Štai ir viskas.
Skanaus!