Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Suomiškos salotos „Rosolli”, jos pakeis visas jau žinomas salotas!

Artėja šventės – metas, kai visi ieškome idėjų skaniems, puošniems ir lengvai paruošiamiems patiekalams. Jei norite nustebinti šeimą ar draugus originaliomis, tačiau nesudėtingomis salotomis, šis receptas tikrai puikiai tiks! Šios gaivios burokėlių salotos patiks ne tik dėl savo įspūdingo skonio bei ryškios išvaizdos, bet ir todėl, kad jų ingredientai – paprasti, lengvai randami bei nebrangūs. Tai puikus sprendimas, kai reikia greitai, paprastai ir piniginei draugiškai paruošti ką nors skanaus.

Be to, šios salotos šiek tiek primena visiems pažįstamus tradicinius šventinius patiekalus, tačiau turi gaivų ir šiek tiek skandinavišką prieskonį – Suomijoje jos žinomos kaip salotos „Rosolli”. Tai idealus pasirinkimas tiems, kurie nori praturtinti savo šventinį stalą nauju, bet nesudėtingu patiekalu, kuris greitai taps mėgstama tradicija. Paruoškime šį paprastą, ryškų ir tikrai gardų valgį!

Silkės ir burokėlių salotos

Receptas

  • 250 g silkės
  • 250 g virtų burokėlių
  • 300 g virtų bulvių
  • 150 g virtų morkų
  • 4 kiaušinių
  • 80 g raudonojo svogūno
  • 150 g marinuotų agurkų
  • 200 g žalių obuolių
  • 90 g majonezo
  • druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimas:

Visų pirma reikia pasirinkti tinkamus produktus. Obuoliai turi būti rūgštūs, kieti ir labai sultingi. Raudonieji svogūnai gali būti pakeisti baltaisiais, o marinuoti agurkai – raugintais agurkais.

Išvirkite bulves, morkas, burokėlius ir kiaušinius. Įsitikinkite, kad nepervirėte daržovių, kitaip salotos gali virsti koše.

Paimkite sūdytą silkę ir pašalinkite pelekus ir kaulus. Tada supjaustykite ją ilgomis juostelėmis, iš kurių tada galite padaryti mažus kubelius.

Supjaustykite bulves, morkas ir burokėlius pakankamai mažais kubeliais.

Supjaustykite ir marinuotus agurkus bei šviežią raudoną svogūną.

salotos

Nuplaukite obuolį ir pašalinkite sėklas. Jei oda per kieta, galite ir ją nulupti. Tada supjaustykite obuolį smulkiau nei visus kitus ingredientus.

Sumaišykite visus susmulkintus maisto produktus viename dubenyje. Įpilkite ten aukštos kokybės majonezo, kurį geriau pasigaminti patiems, tačiau tiks ir pirktas parduotuvėje.

Tada įberkite druskos ir pipirų, tačiau nepamirškite, kad silkė jau sūdyta. Jūs neturėtumėte pridėti kitų prieskonių, skonis ir taip bus pakankamai įvairus. Tada tolygiai išmaišykite salotas.

Salotas galite papuošti silke ar šviežiomis žolelėmis. Pavyzdžiui, krapais, petražolėmis ar svogūnų laiškais.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---