Šis receptas yra tiesiog užmirštas lobis.
Niekas nė neįtars, kad ši skani sriuba pagaminta iš cukinijų. Jei jums skauda skrandį, tikrai naudinga paragauti šios sriubos: netrukus pasijusite geriau.
Mano vaikai taip pat labai mėgsta šią sriubą.
Jums reikės:
- 2 cukinijų
- 1 svogūno
- 2 morkų
- 2 bulvių
- Sviesto
- Druskos
- Maltų juodųjų pipirų
- 200 ml grietinėlės
- 1 litro daržovių sultinio (arba litro vandens su 2 sultinio kubeliais)
- 1 čili pipiro
- 3 česnako skiltelių
- Petražolių
Kaip gaminti?
Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną.
Puode ištirpinkite gabalėlį sviesto.
Pakepinkite svogūną.
Kai svogūnas taps auksinės spalvos, suberkite griežinėliais pjaustytą česnaką ir pakepinkite.
Nuskuskite morkas ir supjaustykite mažais gabalėliais.
Nuskuskite ir supjaustykite bulves.
Susmulkintas daržoves suberkite į pudą su svogūnais ir česnakais, gerai išmaišykite.
Leiskite pravėsti ir paruoškite cukinijas.
Jaunų cukinijų nulupti nereikia: tiesiog supjaustykite gabalėliais.
Į puodą suberkite cukinijas ir išmaišykite.
Supilkite karštą sultinį.
Užvirinkite.
Paruoškite aitriąją papriką.
Išimkite sėklas ir smulkiai supjaustykite.
Suberkite į sriubą.
Uždenkite dangčiu ir virkite 20 minučių.
Nukelkite nuo ugnies ir gerai išmaišykite.
Įpilkite grietinėlės ir išmaišykite.
Pagardinkite druska ir pipirais.
Išmaišykite ir vėl uždėkite ant ugnies.
Užvirinkite.
Nukelkite nuo ugnies.
Suberkite smulkiai pjaustytas petražoles ir patiekite.
Skanaus!