Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Ši česnakinė sriuba padės greitai atgauti jėgas: tikras vaistas nuo gripo, kosulio ir gerklės skausmo!

Šią česnakinę sriubą ruoškite tada, kai tik pasirodo pirmieji ligos požymiai.

Tai – mano močiutės receptas, kurį saugau iki šių dienų.

Sriuba yra greitai paruošiama ir labai skani.

Jei nemėgstate česnako aitrumo, jo galite dėti mažiau.

Šią sriubą patiekiu su duona ir sūriu.

Jums reikės:

  • 2 valg. š. sviesto arba taukų
  • 1,5 česnako galvutės + kelių skiltelių virimo pabaigoje
  • 5-6 vidutinio dydžio bulvių
  • 1l sultinio
  • 2 valg. š. aliejaus
  • Lauro lapo
  • Druskos
  • Maltų juodųjų pipirų

Kaip gaminti?

Bulves nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais.

Nulupkite česnaką.

Puode ant ugnies ištirpinkite sviestą, sudėkite bulves.

Pakepinkite maždaug 2 minutes.

Įdėkite česnako (nuluptas skilteles).

Įdėkite lauro lapą, įberkite maltų juodųjų pipirų ir druskos.

Išmaišykite ir supilkite sultinį.

Virkite maždaug 20 minučių, kol bulvės išvirs.

Kai bulvės išvirs, išimkite lauro lapą iš puodo.

Sriubą sutrinkite trintuvu iki vientisos konsistencijos.

Galime įdėti dar kelias skilteles česnako.

Kuo daugiau česnako įdėsite, tuo sriuba bus aitresnė, todėl karts nuo karto paragaukite, kad nepersistengtumėte su česnako kiekiu.

Sumaišykite ir patiekite.

Galite pabarstyti tarkuotu kietuoju sūriu (nebūtina).

Pastaba:

Sriuboje yra gana daug česnako, todėl žmonės, kenčiantys nuo žemo kraujospūdžio, turėtų ją vartoti saikingai arba sumažinti česnako kiekį.

Video pamokėlė:

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---