Sekmadienis, 20 balandžio, 2025

Naujausi

Sausainių su riešutais receptas – nepaprastai skanu!

Paprastas sausainių receptas, kurį daugelis žino nuo vaikystės.

Ingredientai:

Tešlai:

miltai – 1,5 puodelio;

sviestas – 70 gramų;

cukrus – 3 valgomieji šaukštai;

kiaušinis – 1 vienetas;

kepimo milteliai – 1/3 arbatinio šaukštelio;

žiupsnelis druskos.

Įdarui:

rududu – 1 skardinė;

nulupti susmulkinti riešutai(patys pasirinkite, kokių norite) – kiek norite.

Gaminimas:

Tešlos kepimas: išplakite kiaušinį kartu su cukrumi, kol jis visiškai ištirps. Sviestą ištirpinkite, leiskite jam šiek tiek atvėsti ir, nuolat maišant, supilkite į išplaktą kiaušinį su cukrumi. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos.

Į kiaušinio-sviesto mišinį supilkite miltus ir minkykite tešlą. Gautą tešlą padaliname į mažus, vienodus gabalėlius ir susukame į nedidelius rutuliukus. Pašildykite sausainių kepimo formelę ir kepkite sausainius ant silpnos ugnies.

Iškeptus rutuliukus padalinkite pusiau ir išimkite tešlos iš jų vidurio (kad tilptų įdaras). Į rududu suberkite susmulkintus riešutus bei sausainių gabaliukus ir gerai išmaišykite. Gautu įdaru užpildykite sausainių vidų ir suklijuokite juos atgal į rutuliuką.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Istorikė papasakojo, ką valgė Jėzus Kristus

Ar kada nors susimąstei, ką valgė Jėzus Kristus savo kasdienybėje? Nors daugelis žino apie simbolinius produktus, tokius kaip nerauginta duona ir vynas per Paskutinę...

Šie du produktai mažina kraujospūdį efektyviau nei atsisakymas druskos

Druskos ribojimas jau seniai laikomas pagrindiniu būdu sumažinti arterinį kraujospūdį. Tačiau nauji tyrimai rodo, kad kai kurie produktai gali būti dar efektyvesni ir juos...
---