Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Švenčių belaukiant: apelsininiai sausainiai su cinamonu

Cinamono ir apelsinų duetas – tai tiesiog tobulas duetas, kurio aromatas turbūt kiekvienam mūsų primena Kalėdas. Paruošti tokius kalėdinius sausainius yra labai paprasta, taigi, belaukdami švenčių galite jau dabar pasimėgauti tobulu šio kepinio skoniu.

Jums reikės:

220 g sviesto

200 g rudojo cukraus

1 kiaušinio

Saujelės smulkiai tarkuotos apelsinų žievelės

380 g miltų

Žiupsnelio druskos

1 šaukštelio malto cinamono

Cukraus pudros

Kaip gaminti?

1 žingsnis

Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros.

2 žingsnis

Dubenyje sumaišykite sviestą su cukrumi ir kiaušiniu, maišykite iki kreminės konsistencijos, įberkite smulkintą apelsinų žievelę.

3 žingsnis

Sumaišykite miltus, druską ir cinamoną. Supilkite ingredientus į dubenį, minkykite tešlą. Tešlą suvyniokite į plastikinę plėvelę, 60-90 minučių palaikykite šaldytuve.

4 žingsnis

Atšaldytą tešlą iškočiokite iki 0,5 cm storio sluoksnio. Formomis išpjaukite žvaigždutes, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, įdėkite į šaldytuvą.

5 žingsnis

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Išimkite kepimo skardą su sausainiais iš šaldytuvo ir pašaukite į orkaitę. Kepkite, kol pagels.

6 žingsnis

Karštus sausainius apibarstykite cukraus pudra. Kai sausainiai atvės, laikykite sandariai uždarytoje dėžutėje.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šį žavingą penktadienį (sausio 10 d.) vienas dangiškas ženklas demonstruoja neprilygstamą meistriškumą tvarkos ir organizavimo srityje, o kitas sužavi kiekvieną savo beribiu patrauklumu!

💫 Smalsaujate apie šiandienos horoskopo įžvalgas, sukurtas būtent jums? 🌟 ♒ Vandenis Ei, Vandenis, tu esi tarsi draugystės wifi - unikaliai universalus ir kažkodėl visada esantis...

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...
---