Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Paprasti sausainiai „Sraigė“ su kefyru

Ingredientai

  • kefyras – 150 ml,
  • kiaušinis – 1 vnt.,
  • druska – 1 žiupsnelis,
  • cukrus – 3 šaukštai,
  • augalinis aliejus – 70 ml,
  • kepimo milteliai – 1 šaukštelis,
  • miltai – 380–400 g,
  • pabarstymui – 3 šaukštai cukraus.

Gaminimo eiga

  1. Sumaišykite kefyrą, kiaušinį, cukrų, druską ir sviestą. Tada suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Tešla turi šiek tiek lipti prie rankų. Įdėkite daugiau miltų, jei reikia.
  2. Palikite tešlą ant stalo 20 minučių. Tešlą padaliname į mažus rutuliukus, kiekvieną rutuliuką iškočiojame į „gyvatėlę“, o tada susukame į „sraigę“.
  3. Sausainius paskirstome ant kepimo skardos, padengtos silikoniniu kilimėliu, ant viršaus pabarstome cukraus ir kepame 180°C temperatūroje 25 minutes.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šį žavingą penktadienį (sausio 10 d.) vienas dangiškas ženklas demonstruoja neprilygstamą meistriškumą tvarkos ir organizavimo srityje, o kitas sužavi kiekvieną savo beribiu patrauklumu!

💫 Smalsaujate apie šiandienos horoskopo įžvalgas, sukurtas būtent jums? 🌟 ♒ Vandenis Ei, Vandenis, tu esi tarsi draugystės wifi - unikaliai universalus ir kažkodėl visada esantis...

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...
---