Šeštadienis, 19 balandžio, 2025

Naujausi

Šventinė šaltiena. Kaip geriausia paruošti jos didelį kiekį?

Daugelyje šeimų šaltiena laikoma neatsiejamu švenčių atributu. Bet kadangi patiekalo gaminimas užtrunka ilgai, ji dažnai gamina iš anksto.

 šaltiena

Jums reikės:

  • 2 kg mėsos
  • 3 l vandens
  • 1 didelės morkos
  • 1 svogūno galvos
  • druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimas:

Pasirinktą mėsą verta virti su kremzlėmis ir sąnariais, kad nereikėtų dėti želatinos. Galite pridėti vištienos kojų. Visa ši mėsa pirmiausia turi būti mirkoma tris valandas.

šaltiena

Virkite mėsą 5 minutes, nupilkite pirmąjį sultinį, kruopščiai nuplaukite mėsą.

Mėsą užpilkite švariu vandeniu ir vėl padėkite ant ugnies. Užvirkite ir virkite apie 5 valandas.

šaltiena

Pasibaigus nurodytam laiko tarpui, sudėkite svogūnus, morkas, prieskonius. Virkite dar 2 valandas.

Paskui supjaustykite mėsą. Naudodami marlę, sultinį kruopščiai nukoškite. Užvirkite ir užpylę ant mėsos leiskite sustingti.

šaltiena

Šaltiena paruošta. Supjaustykite ją ir jei neketinate visko valgyt iš karto, suvyniokite į maistinę plėvelę ir užšaldykite.

Skanaus!

šaltiena

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Ideali šaltiena Velykoms: skaidri, skani ir be želatinos

Norite Velykoms pasigaminti idealios šaltienos, bet be želatinos? Šis receptas leis jums pasigaminti skaidrią, skanią ir tikrą šaltieną, kuri papuoš šventinį stalą. Šaltiena, kuri...

Šeštadienio Žavesys (balandžio 19 d.): Atleiskite Astro-magią—šiandien dvi Zodiako žvaigždės sužibės drąsiomis naujomis nuotykiais!

Šiandien teikia naują galimybę atrasti naujus hobius, galinčius pakeisti jūsų laisvalaikio praleidimą į nepaprastą patirtį. 🎨🌠 Pasinerkite į mūsų rekomendacijas ir raskite savo kitą...
---