Jei svarstote, kokius šaltus užkandžius patiekti ant šventinio stalo, jus tikrai sužavės šie du receptai.
Šventinis šoninės užkandis
Jums reikės:
- 550 g rūkytos šoninės
- 1 valg. š. druskos
- 6 česnako skiltelių
- 1 valg. š. saldžiosios paprikos miltelių
- 3 valg. š. smulkintų petražolių
Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti
Kaip gaminti?Sumalkite šoninę, sumaišykite su druska ir smulkintu česnaku.
Gautą masę padalinkite į 3 dalis. Vieną sumaišykite su paprika, o kitą – su smulkintomis petražolėmis.
Ant maistinės plėvelės sudėkite šoninę su paprika, tolygiai paskirstykite.
Kitas sluoksnis – šoninė su petražolėmis, o dar kitas – šoninė be priemaišų.
Susukite šoninę į ritinį ir padėkite į 2 valandoms į šaldytuvą. Prieš patiekdami, supjaustykite griežinėliais.
Įdaryta šoninė
Jums reikės:
- 2 kg rūkytos šoninės
- 100 g smulkintų petražolių
- 2 česnakų
- 100 g krapų
- Druskos (pagal skonį)
- Maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
- 100 g adžikos
Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti
Kaip gaminti?Smulkintas petražoles ir krapus sumaišykite su išspaustu česnaku.
Šoninėje iš abiejų pusių padarykite gilius įpjovimus. Pagardinkite druska ir pipirais.
Vienoje pusėje įpjovus užpildykite petražolių, krapų ir česnako mišiniu, o kitoje – adžika.
Šoninę suvyniokite į pergamentinį popierių ir foliją. Parą laikykite šaldytuve.
Linkime gero skonio!