Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Salotos su marinuotais grybais, kumpiu ir šviežiais agurkais

Salotos puikiai tinka ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei. Švelnus kumpis puikiai tinka su lengvu marinuotų grybų rūgštingumu, šviežiais agurkais ir sūriu. Kiekvienas šių salotų dera tarpusavyje ir tikrai patiks tiek vyrams, tiek moterims.

Ingredientai 4 porcijoms:

kumpis – 200 gramų

konservuotų grybų (pievagrybių, voveraičių arba grybų asorti) – 150 gramų

kietasis sūris – 150 gramų

švieži agurkai – 1 didelis arba 2 maži

Agurkų <a style=dieta" width="717" height="474" />

majonezas arba natūralus jogurtas  – 4 valgomieji šaukštai

majonezas

garstyčių – 0,5 arbatinio šaukštelio.

druskos – pagal skonį

druska

svogūno laiškai – pagal skonį (patariame daug nedėti)

salotos – keletą lapų patiekimui.

Gaminimas:

Kumpį, kietąjį sūrį ir agurkus supjaustykite juostelėmis. Jei reikia, susmulkinkite ir marinuotus grybus. Susmulkinkite svogūno laiškus. Atskirame indelyje sumaišykite majonezą (arba natūralų jogurtą) su garstyčiomis.

Visus ingredientus sudėkite į gilų dubenį, įberkite druskos, pagardinkite majonezo ir garstyčių užpilu ir išmaišykite. Jei norite gražiai patiekti, į lėkštės vidurį įdėkite vieną ar du salotų lapus ir ant jų dėkite salotas. Jas galite papuošti ant viršaus užbarstę susmulkintų svogūno laiškų.

pusryčiai

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---