Sekmadienis, 20 balandžio, 2025

Naujausi

Vasariškai gaivios salotos su krevetėmis, avokadais ir pomidorais. Greitas ir paprastas receptas!

Krevetės, sultingi vyšniniai pomidorai ir avokadas yra išbandyta klasika visoms amžiaus grupėms. Salotos atrodo gražiai ir spalvų gama pakerės jūsų svečius.

Sudėtis 4 porcijoms:

krevetės – 300 gramų;

vyšniniai pomidorai – 6 vnt.;

avokadai 2 vnt.;

citrinos sultys 1-2 šaukšteliai;

4 lapai salotų;

kelios šakelės krapų.

Padažui:

natūralus jogurtas – 70 gramų;

obuolių sidro actas 6% – 2 šaukšteliai;

česnakai ir gvazdikėliai (pagal skonį);

druska, juodieji pipirai pagal skonį.

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimas:

Atšildykite užšaldytas krevetes, išvalykite ir nusausinkite. Jei krevetės yra su lukštais, juos nulupkite.

Krevetes užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 15 minučių, po to dar jas  pavirkite  vandenyje 1-2 minutes.

Nuplaukite ir nusausinkite salotas ir krapus.

Nulupkite avokadus, supjaustykite juos per pusę, išimkite kauliuką, supjaustykite mažais kubeliais. Kubelius apipilkite citrinos sultimis.

Supjaustykite vyšninius pomidorus į ketvirčius.

Susmulkinkite krapus.

Sumaišykite natūralų jogurtą, susmulkintą česnaką, obuolių sidro actą, druską ir pipirus mažame dubenyje.

Į gilų dubenį įdėkite krevetes, avokadus, vyšninius pomidorus ir krapus. Supilkite padažą ir viską sumaišykite.

Salotų lapus sudėkite ant viršaus.

Jei įmanoma, prieš patiekdami atvėsinkite salotas.

Skanaus!

Šaltinis

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Istorikė papasakojo, ką valgė Jėzus Kristus

Ar kada nors susimąstei, ką valgė Jėzus Kristus savo kasdienybėje? Nors daugelis žino apie simbolinius produktus, tokius kaip nerauginta duona ir vynas per Paskutinę...

Šie du produktai mažina kraujospūdį efektyviau nei atsisakymas druskos

Druskos ribojimas jau seniai laikomas pagrindiniu būdu sumažinti arterinį kraujospūdį. Tačiau nauji tyrimai rodo, kad kai kurie produktai gali būti dar efektyvesni ir juos...
---