Jei ieškote paprasto, bet išskirtinio skonio patiekalo, ši saldžiarūgštė kiauliena su ananasais – puikus pasirinkimas. Šis receptas derina švelnią kiaulienos išpjovą, kvapnius prieskonius ir gaivų ananasų saldumą, sukuriant neprilygstamą skonį.

Saldžiarūgštė kiauliena su ananasais: receptas
Ingredientai:
- 1 didelė kiaulienos išpjova (apie 500 g)
- 1/2 a. š. cinamono
- 1/2 a. š. druskos
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 1/2 puodelio ananasų sulčių
- 1 a. š. aitriųjų paprikų dribsnių
- 1/2 šviežio ananaso (nulupto, be kietosios šerdies, supjaustyto 2,5 cm gabalėliais)
- 1 žalias svogūnas (plonai supjaustytas)
Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti
Gaminimo eiga:- Kiaulieną supjaustykite 1,5 cm storio griežinėliais. Cinamoną sumaišykite su druska ir tolygiai apibarstykite mėsą iš abiejų pusių.
- Keptuvę įkaitinkite ant vidutinės-aukštos kaitros. Supilkite alyvuogių aliejų ir sudėkite pusę mėsos gabalėlių. Kepkite po 2 minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus. Jei mėsa per greitai ruduoja, sumažinkite kaitrą. Iškepusią mėsą sudėkite į lėkštę ir uždenkite folija. Pakartokite procesą su likusia mėsa.
- Į tą pačią keptuvę supilkite ananasų sultis, suberkite aitriųjų paprikų dribsnius. Užvirinkite ir mediniu šaukštu nugramdykite keptuvės dugne likusias sultis bei prieskonius. Virkite, kol skystis sumažės iki maždaug 1/2 puodelio (apie 10 min.).
- Sudėkite kiaulieną su išsiskyrusiomis sultimis atgal į keptuvę. Įmaišykite ananasų gabalėlius. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir leiskite troškintis 2 minutes, retkarčiais pamaišydami, kol mėsa įšils ir prisigers padažo skonio.
- Patiekite mėsą su ananasais, užpilkite padažu ir pabarstykite žalio svogūno griežinėliais. Puikiai dera su virtais ryžiais!
Norėdami sutaupyti laiko, galite įsigyti jau nuluptą ir be kietosios šerdies ananasą prekybos centro vaisių skyriuje.
Šis patiekalas sužavės savo skonių deriniu – saldumo, prieskonių ir švelnios kiaulienos harmonija. Išbandykite ir mėgaukitės lengvai paruošiamu, bet išskirtinio skonio patiekalu!
Šaltinis: https://chatelaine.com/
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.
