Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Ryžių košė su moliūgu – sveikiausias būdas pradėti žiemišką dieną

Sveiką gyvenseną propaguojantys žmonės dažnai valgo ryžius. Šis maisto produktas auginamas jau nuo seno, ir tam tikrose kultūrose užima tikrai svarbią vietą! Vis dėlto, kartais yra gana sunku sugalvoti, kaip paruošti ryžius, kad patiekalas būtų ne tik skanus, bet taip pat ir maistingas… Ryžių košė su moliūgu, kurios receptą rasite žemiau,  puikiai tiks ir pusryčiams, ir vakarienei.

Paprasta ryžių košė – visai ne tas patiekalas, kuriuo norėtųsi pradėti savo dieną. Būtent todėl papasakosime, kaip paskaninti šią košę. Nors šis patiekalas bus ne visai dietinis, bet vis tiek sveikas ir labai skanus!

Jums reikės:

  • 150 g ryžių
  • 200 g nulupto moliūgo
  • 100 g obuolių
  • 400 ml pieno
  • 1 valg. š. cukraus
  • 30 g sviesto
  • druskos (pagal skonį)

Kaip gaminti?

Paruošiamasis etapas: ryžių grūdelius nuplaukite iki skaidrumo, moliūgo minkštimą supjaustykite kubeliais, susmulkinkite obuolius.

Supilkite pieną į puodą ir pastatykite ant viryklės. Suberkite į jį ryžius ir užvirinkite. Nepamirškite periodiškai maišyti. Kai košė užvirs, suberkite smulkintą moliūgą.

Virkite ryžius 15–20 minučių, nuolat maišydami. Šio proceso metu įberkite cukraus ir druskos. Jei norite, galite įberti šiek tiek vanilinio cukraus. Kai moliūgas suminkštės, košę sutrinkite trintuvu.

Suberkite obuolius, virkite košę dar 3 minutes. Nukelkite nuo ugnies. Prieš patiekdami pagardinkite sviestu.

Štai ir viskas: skani ryžių košė su moliūgais ir obuoliais jau paruošta. Jei norite, patiekdami galite įberti šiek tiek sezamo sėklų.

Skanaus!

 

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---