Šeštadienis, 19 balandžio, 2025

Naujausi

Rudeninių pusryčių idėjos. 2 receptai su moliūgais!

Moliūgų blynai.

Ingredientai:

1 mažas moliūgas;

2 kiaušiniai;

saulėgrąžų aliejus kepimui;

1 puodelio miltų;

1 puodelio pieno;

druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

Moliūgą nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir susmulkinkite trintuve.

Gautą „košę“ sumaišykite su miltais, kiaušiniais ir pienu, įberkite druskos ir pipirų.

Maišykite tešlą iki vientisos masės. Įkaitinkite keptuvę ir apkepkite blynus iš abiejų pusių.

Patiekite su grietine ar sviestu.

Koldūnai su moliūgų įdaru.

Jums reikės:

1 puodelio miltų;

50 g grietinės;

200 g moliūgo minkštimo;

saulėgrąžų aliejus;

100 ml vandens;

druska pagal skonį.

Gaminimas:

Moliūgą nulupkite, pašalinkite sėklas, suvyniokite į foliją ir pašaukite į orkaitę 10-15 minučių.

Tešlą minkykite dubenyje: sumaišykite miltus su vandeniu, įpilkite šaukštelį saulėgrąžų aliejaus ir druskos.

Viską išmaišykite ir palaikykite porą valandų šaldytuve.

Iškeptą moliūgą sutrinkite, pagal skonį pagardinkite druska ir prieskoniais.

Iš tešlos formuokite mažus rutuliukus, kiekvieną iš jų iškočiokite ir užpildykite moliūgo įdaru. Suformuokite koldūnus.

Jei nesiruošiate jų virti iš karto, koldūnus galite laikyti šaldiklyje. Virkite juos maždaug 3 minutes. Galite įpilti šiek tiek aliejaus, kad jie nesuliptų kartu.

Patiekite su sūriu ar norimu padažu.

Šaltinis

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kino maratonas Velykoms: ką žiūrėti šventinį savaitgalį visai šeimai

Praleiskite šventinį savaitgalį kartu su artimaisiais žiūrėdami gerus ir linksmus filmus, kurie suteiks džiaugsmo ir įkvėpimo. Ką žiūrėti per Velykas? Ką žiūrėti per Velykas: ,,Hopas" Animacinė...

Ideali šaltiena Velykoms: skaidri, skani ir be želatinos

Norite Velykoms pasigaminti idealios šaltienos, bet be želatinos? Šis receptas leis jums pasigaminti skaidrią, skanią ir tikrą šaltieną, kuri papuoš šventinį stalą. Šaltiena, kuri...
---