Pirmadienis, 21 balandžio, 2025

Naujausi

Rožių uogienė: neįprastos, bet gardžios uogienės gaminimo paslaptis

Ar kada teko valgyti rožių uogienę? Tai ne tik labai gražus, bet ir nuostabiai skanus desertas. Jį paruošti nebus sunku, ypač jei jūsų sode auga daug rožių.

Sudėtis

  • 500 g rožių žiedlapių
  • 1 kg cukraus
  • 2 stiklinės vandens
  • 1 šaukštelis citrinos rūgšties

Surinkite 0,5 kg rožių žiedų. Nuplaukite ir pašalinkite kuokelius bei lapus, palikdamas tik žiedlapius.

Į 1/3 viso cukraus įmaišykite citrinos rūgšties. Mišiniu užpilkite rožių žiedlapius ir sudėkite į didelį indą. Palikite 3-4 valandas.

Likusį cukrų sumaišykite su vandeniu ir uždėkite ant ugnies. Kai užvirs, suberkite rožių žiedlapius su pirmiau įmaišytu cukrumi.

Virkite ant vidutinės ugnies 10 minučių, išjunkite ir palikite 6 valandoms.

Po to vėl uždėkite ant ugnies, užvirkite, pavirkite 5 minutes ir išjunkite.

Rožių uogienė paruošta!

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Pirmadienio Juokų Horoskopas (Balandžio 21 d.): Meilės Bombos Laukia Trijų Zodiako Ženklų—Jaučiatės Sėkmingi, Bičiuli?

Ką visata jums šiandien suplanavo? Gaukite išskirtinį žvilgsnį į savo likimą ir priimkite artėjančias galimybes! 🌺 Detalės jūsų laukia žemiau. ♒ Vandenis (sausio 20...

Kada sėti agurkus į atvirą dirvą pavasarį 2025: Mėnulio kalendorius ir daržininkų patarimai

Agurkai – viena populiariausių daržovių Lietuvos daržuose, tačiau norint sulaukti gausaus derliaus, labai svarbu žinoti, kada sėti agurkus. Sodinimo sėkmė priklauso nuo oro sąlygų,...
---