Ketvirtadienis, 17 balandžio, 2025

Naujausi

Raguoliai su sūrio įdaru: puikiai tiks Velykų stalui!

Pavasario šventės jau beldžiasi į duris, todėl atėjo laikas pasvarstyti, ką patieksite ant Velykų stalo. Siūlome išbandyti šį raguolių receptą: net neabejojame, kad jie nuo stalo dings pirmi!

Jums reikės:

  • 400 ml šilto pieno
  • 2 kiaušinių
  • 60 g granuliuoto cukraus
  • 7 g mielių
  • druskos
  • 650 g kvietinių miltų
  • 150 g sviesto

Įdarui:

  • 300 g minkšto sūrio
  • kiaušinio trynio
  • sezamo sėklų
  • kapotų krapų, laiškinių česnakų ar kitų žalumynų

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?

Kiaušinius sumaišykite su druska ir cukrumi. Supilkite pieną, išmaišykite, suberkite mieles ir vėl išmaišykite. Suberkite išsijotus miltus ir minkykite minkštą tešlą. Uždenkite ir palikite kilti maždaug valandą.

Tešlą padalinkite į 10 vienodų dalių, uždenkite švariu rankšluosčiu ir leiskite pakilti 10 minučių.

Iškočiokite kiekvieną tešlos rutulį, aptepkite minkštu sviestu ir dėkite vieną ant kito, kad sudarytumėte 2 piramides po 5 rutuliukus.

Tešlą uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.

Pagaminkite įdarą.  Iš minkšto sūrio, sezamo sėklų, kiaušinio trynio ir žalumynų.

Išimkite tešlą iš šaldytuvo, perkelkite ant miltais pabarstyto stalviršio ir paskirstykite į 2 lakštus, kuriuos supjaustykite trikampiais. Dėkite įdarą ir susukite raguolius. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, išdėliokite raguolius, aptepkite kiaušinio tryniu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-35 minutes.

Raguoliai bus minkšti, purūs ir labai skanūs!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

5 požymiai, kad kiaušinis sugedęs: vieno iš jų tikrai netikrinate

Kiaušiniai – populiarus produktas ir tikras Velykų simbolis, tačiau jie gali tapti pavojingi, jei suges. Kaip suprasti, ar kiaušinis saugus vartoti. Požymiai, kad kiaušinis sugedęs:...

Marmuriniai margučiai: kaip sukurti šedevrą iš natūralių ingredientų

Velykos – tai ne tik kvapnių velykinių kepinių ir bažnyčių varpų gaudesio metas, bet ir tikras margučių kūrimo menas. Paprastus kiaušinius galima paversti tikrais...
---