Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Quesada pasiega – Ispaniškas sūrio apkepas (pyragas)

Šis sūrio apkepas – tai tarsi tvirtas pudingas, kurį galima patiekti su mėgstamu džemu, uogomis, vaisias ar kitais mėgstamais priedais. Apkepas valgomas tiek karštas, tiek šaltas, bet man asmeniškai skaniausias dar karštas, kai apkepo krašteliai traškūs.

pyragas-22-1.jpg" alt="" width="1000" height="667" />

Ingredientai:

    • rikotos sūris: 200 gramų

    • pienas: 2 stiklinių (1 stiklinė – 240 mililitrų)

    • miltai: 1 stiklinės

    • cukrus: du trečdaliai stiklinės

    • kiaušiniai: 2

    • kambario temperatūros sviestas: 70 gramų

    • smulkiai sutarkuota citrinos žievelė: 1 arbatinio šaukštelio

    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio (arba vanilinis cukrus)

    • druska: žiupsnelio

    • sviestas (kepimo formos ištepimui)

  1. Iš pradžių orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.

  2. Tuomet viename dubenyje išsukite sviestą bei cukrų su mikseriu (plakite maždaug 3 minutes), po to vieną po kito įmuškite kiaušinius ir įmaišykite vanilės ekstraktą ir druską. Į tešlą sudėkite rikotos sūrį bei gerai išplakite. Supilkite pieną ir išmaišykite.

  3. Tada į tešlą pamažu įsijokite miltus bei maišykite, kol neliks gumuliukų. Paskui įmaišykite citrinos žievelę.

  4. Kepimo indą ištepkite su sviestu. Aš pati šį kartą kepiau stačiakampėje, stiklinėje kepimo formoje (~13×23 centimetrų dydžio). Tešlą supilkite į kepimo indą, išlyginkite paviršių bei kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių. Ar apkepas jau yra iškepęs patikrinkite mediniu pagaliuku – jeigu ištraukus iš apkepo pagaliukas švarus, tada apkepas jau iškepęs, jeigu ne – kepame šiek tiek ilgiau. Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės bei palikite pravėsti. Skanaukite!

Pastebėjimas: Toks sūrio apkepas, tai tarsi tvirtas pudingas, kurį galite patiekti su mėgiamu džemu, uogomis, vaisias arba kitais mėgiamais priedais. Apkepas valgomas ir karštas, ir šaltas, bet man pačiai apkepas gardžiausias dar karštas, kai apkepo krašteliai traškūs. Quesada Pasiega apkepą galima supjaustyti ir mažais kvadratėliais, ant viršaus mediniu pagaliuku įsmeigti braškę, gervuogę arba kitą uogą ir voila – paprastas ir greitas desertas ant Jūsų stalo.

Šaltinis

WorldRecipes

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šį žavingą penktadienį (sausio 10 d.) vienas dangiškas ženklas demonstruoja neprilygstamą meistriškumą tvarkos ir organizavimo srityje, o kitas sužavi kiekvieną savo beribiu patrauklumu!

💫 Smalsaujate apie šiandienos horoskopo įžvalgas, sukurtas būtent jums? 🌟 ♒ Vandenis Ei, Vandenis, tu esi tarsi draugystės wifi - unikaliai universalus ir kažkodėl visada esantis...

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...
---