Pirmadienis, 21 balandžio, 2025

Naujausi

Pikantiški bulvėmis įdaryti pyragėliai: kas paragaus – prašys recepto!

Paruoškite minkštus ir labai trapius pyragėlius, kuriuos galite gaminti su bet kokiu įdaru. Išbandykite šiuos pyragėlius su švelniu bulvių įdaru pietums, ir liksite labai patenkinti!

Puikūs pyragėliai, kuriuos turite išbandyti!

Jums reikės:

  • 200 ml vandens
  • 200 ml pieno
  • 1 valgomojo šaukšto cukraus
  • 1,5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 10 g sausų mielių
  • 100 g sviesto
  • 700 g pusiau rupių miltų
  • 5 bulvių
  • 1 svogūno
  • Mėgstamų daržovių
  • Prieskoninių žolelių

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga:

Cukrų ir mieles ištirpinkite šiltame piene.

Kai susidarys putos, supilkite šiltą vandenį ir likusį šiltą pieną.

Suberkite druską, ištirpintą sviestą ir viską išmaišykite.

Po truputį suberkite persijotus miltus ir išminkykite vientisą tešlą.

Nedėkite daug miltų, geriau kruopščiai išminkykite, kad masė nebūtų per kieta.

Uždenkite tešlą rankšluosčiu.

Palikite pastovėti šiltoje vietoje 1-1,5 valandos.

Sutrinkite virtas bulves dubenyje.

Sudėkite kepintus svogūnus ir daržoves.

Formuokite paplotėlius, patepdami stalą ir rankas augaliniu aliejumi, kad tešla neliptų.

Į paplotėlių vidurį įdėkite bulvių įdarą.

Suvyniokite juos ir kepkite augaliniame aliejuje arba kepkite orkaitėje 180°C temperatūroje.

Iškeptus pyragėlius patiekite, kai jie bus auksinės spalvos.

Patarimas:

Vietoj bulvių įdaro galite naudoti kiaušinius, varškę, maltą mėsą, grybus, kepenų paštetą ir pan.

Gero apetito!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kada sėti agurkus į atvirą dirvą pavasarį 2025: Mėnulio kalendorius ir daržininkų patarimai

Agurkai – viena populiariausių daržovių Lietuvos daržuose, tačiau norint sulaukti gausaus derliaus, labai svarbu žinoti, kada sėti agurkus. Sodinimo sėkmė priklauso nuo oro sąlygų,...

Istorikė papasakojo, ką valgė Jėzus Kristus

Ar kada nors susimąstei, ką valgė Jėzus Kristus savo kasdienybėje? Nors daugelis žino apie simbolinius produktus, tokius kaip nerauginta duona ir vynas per Paskutinę...
---