Šis pagal „YouTube“ kanalo receptą paruošiamas desertas yra toks skanus, kad norėsis jį ruošti vėl ir vėl. Biskvitas, skanus kremas ir gaivūs vaisiai yra puikus skonių mišinys vasarai!
Jums reikės:
Tešlai:
- 2 kiaušinių
- žiupsnelio druskos
- 60 g cukraus
- vanilinio cukraus pagal skonį
- apie 70 g paprastų miltų
- 1/3 šaukštelio kepimo miltelių
- 20 ml augalinio aliejaus
Kremui:
- 600 g grietinės / natūralaus jogurto
- 350 g varškės
- vanilinio cukraus
- 150 g cukraus
- 130 g vandens + 20 g želatinos
- maždaug 700 g vaisių: vyšnių, serbentų ar kitų vasariškų uogų
Gaminimo eiga:
Šiam desertui naudojami kiaušiniai turi būti kambario temperatūros, todėl prieš ruošdami juos išimkite iš šaldytuvo.
- Paruoškite biskvitą. Į dubenį įmuškite kiaušinius, įpilkite cukraus, druskos ir vanilinio cukraus.
Plakite rankiniu maišytuvu nedideliu greičiu, palaipsniui didindami greitį.
Plakite 4-5 minutes, kol gausite kreminę ir purią putų konsistenciją.
- Per du kartus suberkite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Lėtai maišykite mentele iš apačios į viršų, kol miltai bus visiškai išmaišyti.
Pabaigoje įpilkite aliejaus ir toliau maišykite lėtais judesiais, kad tešla būtų puri ir nesukristų.
- Tešlą dėkite į 20 x 20 cm dydžio kepimo formą su nuimamomis šoninėmis sienelėmis, kurią prieš tai išklokite kepimo popieriumi.
Kelis kartus padaužykite formą į stalą, kad pašalintumėte oro burbuliukus ir įdėkite į orkaitę.
- Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 – 20 minučių ir kepimo metu neatidarykite durelių.
Praėjus kepimo laikui, išimkite formą iš orkaitės ir su mediniu pagaliuku patikrinkite, ar biskvitas yra gerai iškepęs.
- Leiskite šiek tiek atvėsti.
Išimkite iš formos. Pašalinkite ir kepimo popierių, leiskite biskvitui visiškai atvėsti.
- Paruoškite kremą. Želatiną išmirkykite 100 ml karšto vandens ir leiskite kelias minutes išbrinkti.
- Į dubenį įpilkite grietinę, varškę ir cukrų.
Plakite rankiniu trintuvu, kol gausis vienalytės konsistencijos masė.
- Jei pageidaujate, galite įdėti daugiau grietinės ir mažiau varškės, arba atvirkščiai.
Išbrinkusią želatiną ištirpinkite vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje, kol ji ištirps.
- Kadangi temperatūra tarp želatinos ir grietinės skiriasi, į želatinos dubenį įpilkite 2-3 šaukštus grietinės ir išmaišykite.
Tada visas mišinys turi būti įpilamas į likusį kremą.
- Galutiniam deserto paruošimui į dubenį įdėkite apie 150 – 200 g grietinės.
Likusį kremą kurį laiką padėkite į šaldytuvą, tada išplakite iki vienalytės konsistencijos.
- Įpilkite kubeliais pjaustytų vyšnių ir serbentų, švelniai sumaišykite, kad vaisiai išliktų sveiki.
- Biskvitą įdėkite į formą, kraštus išklokite specialia torto plėvele ir sluoksniuokite kremą.
Gerai išlyginkite ir padėkite į šaldytuvą 20-30 minučių. Per tą laiką kremas turėtų gražiai sustingti.
- Po 20 minučių išimkite formą iš šaldytuvo, ant viršaus užpilkite likusį kremą ir tolygiai paskleiskite, pakreipdami formą į skirtingas puses.
- Masę vėsinkite dar 6 valandas. Per tą laiką desertas bus pakankamai sukietėjęs.
Išimkite jį iš šaldytuvo, nuimkite kraštus ir perkelkite į serviravimo lėkštę.
Peiliu supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
- Desertas gali būti patiekiamas taip arba galite papuošti jį, pavyzdžiui, su plakta grietinėle ir vaisiais, arba su mėtų lapeliais.
Linkime gero skonio!
Vaizdo medžiaga: