Pirmadienis, 21 balandžio, 2025

Naujausi

Pyragas su vynu ir cinamonu: tiks įvairioms progoms

Ar kas nors gali būti geriau, nei karštos arbatos puodelis su pyrago gabalėliu žvarbią dieną? Be to, pyragų rūšių yra pačių įvairiausių, tad kiekvienas tikrai atras tą skonį, kuris labiausiai patinka. 

Šiame straipsnyje pateiksime jums labai švelnaus ir gardaus pyrago su vynu ir cinamonu receptą. Pyragas tinka bet kokiai progai: tiek kaip desertas po vakarienės, šeimyniniam arbatos vakarėliui, pasisėdėjimui su draugais ar įvairioms šventėms.

Ingredientai:

  • 3 kiaušiniai
  • 190 g cukraus
  • 180 ml raudono vyno
  • 100 g žemės riešutų sviesto
  • 240 g kvietinių miltų
  • 40 g kakavos miltelių
  • 10 g kepimo miltelių
  • 0,5 a.š. cinamono

Kiaušinius išplakite elektriniu plaktuvu iki baltumo. Toliau plakdami supilkite vyną ir sudėkite žemės riešutų sviestą.

Miltus persijokite pro sietelį kartu su kepimo milteliais ir kakava. Viską suberkite į skystą masę. Įdėkite žiupsnelį druskos ir cinamono. Viską sumaišykite iki vientisos masės.

Formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais, supilkite į ją mišinį.

Kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes. Leiskite pyragui atvėsti, o tuomet išimkite jį iš formos.

Tinkamai laikant, pyragas išliks minkštas daugelį dienų. Jei norite aštresnio skonio, į tešlą galite įberti ir prieskonių, naudojamų karštam vynui. Pats vynas turi būti natūralus ir kokybiškas, kitaip rezultatas jūsų nenudžiugins.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kada sėti agurkus į atvirą dirvą pavasarį 2025: Mėnulio kalendorius ir daržininkų patarimai

Agurkai – viena populiariausių daržovių Lietuvos daržuose, tačiau norint sulaukti gausaus derliaus, labai svarbu žinoti, kada sėti agurkus. Sodinimo sėkmė priklauso nuo oro sąlygų,...

Istorikė papasakojo, ką valgė Jėzus Kristus

Ar kada nors susimąstei, ką valgė Jėzus Kristus savo kasdienybėje? Nors daugelis žino apie simbolinius produktus, tokius kaip nerauginta duona ir vynas per Paskutinę...
---