Tikrai puikus receptas!
Sudedamosios dalys:
Įdarui reikės:
- Šaldytų uogų – 350 g
- Kukurūzų krakmolo – 3 valgomųjų šaukštų
Tešlai:
- Sviesto – 110 g
- Cukraus – 100 g
- Druskos – 1 žiupsnelio
- Miltų- 200 g
- Kiaušinio – 1 vieneto
- Kepimo miltelių – 10 g
Kremui:
- Grietinės – 350 g
- Cukraus – 150 g
Paruošimo eiga:
- Sumaišykite inde minkštą sviestą, druską, cukrų ir kiaušinį, tada suberkite miltus ir kepimo miltelius. Užminkykite minkštą tešlą ir paskleiskite ją kepimo formoje, kad susidarytų aplink visą formą tešlos apvadas.
- Sumaišykite uogas su krakmolu.
- Uogų mišinį paskleiskite ant tešlos.
- Kepkite 180°C temperatūroje 30 minučių.
- Kremui sumaišykite cukrų ir grietinę.
- Po 30 minučių ištraukite pyragą ir aptepkite jį kremu. Pašaukite atgal į orkaitę 5-8 minutėms.
Gero apetito!