Sekmadienis, 20 balandžio, 2025

Naujausi

Burnoje tirpstantis pyragas su uogiene

Tradiciškai jis gaminamas su serbentų uogiene, tačiau galite naudoti mėlynių ar bet kurią kitą uogienę.

Jums reikės:

  • 2 kiaušinių
  • 500 g kvietinių miltų
  • 200 g sviesto
  • 0,5 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
  • 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
  • 200 g pasirinktos uogienės

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?

Į nedidelį dubenį įdėkite sviesto, ištirpinkite. Persijokite miltus ir kepimo miltelius.

Ištirpintą sviestą  sumaišykite su cukrumi, kiaušiniais ir vanile.

Minkydami tešlą, į ją pamažu suberkite miltus. Gautą tešlą padalinkite į dvi dalis. Pirmąją dalį dedame į šaldiklį 1 valandai, o antrąją iškočiojame iki norimo dydžio, sudedame į aliejumi išteptą formą ir padengiame maždaug 1 cm storio uogienės sluoksniu.

Išimkite tešlą iš šaldiklio ir sutarkuokite stambia tarka. Uogienę gausiai pabarstykite tešlos drožlėmis ir pašaukite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite 25 minutes.

Paruoštą pyragą pabarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Istorikė papasakojo, ką valgė Jėzus Kristus

Ar kada nors susimąstei, ką valgė Jėzus Kristus savo kasdienybėje? Nors daugelis žino apie simbolinius produktus, tokius kaip nerauginta duona ir vynas per Paskutinę...

Šie du produktai mažina kraujospūdį efektyviau nei atsisakymas druskos

Druskos ribojimas jau seniai laikomas pagrindiniu būdu sumažinti arterinį kraujospūdį. Tačiau nauji tyrimai rodo, kad kai kurie produktai gali būti dar efektyvesni ir juos...
---