Sekmadienis, 20 balandžio, 2025

Naujausi

Minkštas pyragas su slyvomis

Tai – tiesiog tobulas kepinys, kuris puikiai tinka įvairioms progomis.

Jums reikės:

  • 450 g miltų
  • 200 ml vandens
  • 80 g baltojo cukraus
  • 60 g rudojo cukraus
  • 1 arb. š. sausų mielių
  • žiupsnelio druskos
  • 0,5 arb. š. vanilinio cukraus
  • 0,5 arb. š. cinamono
  • 60 ml augalinio aliejaus
  • 15 g sviesto
  • 500 g slyvų
  • 2 valg. š. cukraus pudros
  • 1 kiaušinio

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?

300 g miltų sumaišykite su sausomis mielėmis.

Į miltus suberkite baltąjį cukrų, druską, vanilinį cukrų ir cinamoną.

Šiek tiek pašildykite vandenį ir supilkite į miltų mišinį.

Įpilkite augalinio aliejaus ir mentele ar šaukštu išmaišykite tešlą.

Stalą pabarstykite miltais ir rankomis minkykite tešlą 10 minučių. Uždenkite tešlą virtuviniu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 30 minučių.

Nuplaukite ir nusausinkite slyvas, pašalinkite kauliukus ir perpjaukite slyvas per pusę.

Iškilusią tešlą šiek tiek paminkykite, iškočiokite į stačiakampį. Slyvų puseles išdėliokite keliomis lygiomis eilėmis, kraštuose palikdami šiek tiek tešlos.

Slyvas pabarstykite ruduoju cukrumi ir supjaustykite tešlą juostelėmis. Taip pat padarykite vieną pjūvį centre.

Susukite kiekvieną juostelę, suformuodami „rožę“, sutvirtinkite kiekvieno ritinėlio kraštus.

Kepimo indą ištepkite sviestu. Sudėkite suformuotus suktinukus ir patepkite plaktu kiaušiniu.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kepkite 45 minutes. Šiek tiek atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Istorikė papasakojo, ką valgė Jėzus Kristus

Ar kada nors susimąstei, ką valgė Jėzus Kristus savo kasdienybėje? Nors daugelis žino apie simbolinius produktus, tokius kaip nerauginta duona ir vynas per Paskutinę...

Šie du produktai mažina kraujospūdį efektyviau nei atsisakymas druskos

Druskos ribojimas jau seniai laikomas pagrindiniu būdu sumažinti arterinį kraujospūdį. Tačiau nauji tyrimai rodo, kad kai kurie produktai gali būti dar efektyvesni ir juos...
---