Penktadienis, 25 balandžio, 2025

Naujausi

Šis plikytas pyragas su pudingo kremu jums tikrai patiks! Jis ne tik atrodo viliojančiai, bet ir yra labai skanus!

Šį desertą namuose vadiname didžiuoju XXL.

Pagal šį paprastą receptą iš „YouTube“ kanalo paruošite nepaprastai skanų pudingo pyragą.

Jums reikės:

Pudingui:

  • 2 kiaušinių
  • vanilinio cukraus
  • 150 g cukraus
  • 70 g kukurūzų krakmolo
  • 500 ml pieno

Tešlai:

  • 100 ml vandens
  • 100 ml pieno
  • žiupsnelio druskos
  • 1 arbatinio šaukštelio cukraus
  • 80 g sviesto
  • 120 g miltų
  • 3-4 kiaušinių (dėkite atsižvelgdami į kiaušinių dydį)
  • migdolų be odelės
  • cukraus pudros

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga:
  1. Į mažesnį puodą įmuškite kiaušinius ir išplakite.
  2. Maišydami po truputį supilkite cukrų, vanilinį cukrų, kukurūzų krakmolą ir pieną.
  3. Mišinį virkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami.
  4. Pudingą supilkite į didesnį dubenį, uždenkite maistine plėvele ir gerai atvėsinkite.
  5. Į puodą įpilkite vandens, pieno, žiupsnelį druskos, cukraus, sviesto ir kaitinkite, kol ištirps.
  6. Tada suberkite miltus, kol tešla sutirštės, ir virkite dar apie 1-2 minutes, nuolat maišydami.
  7. Tada tešlą perdėkite į dubenį, kuriame 3 minutes leiskite atvėsti.
  8. Į kitą dubenį įmuškite kiaušinius, kuriuos po truputį įmaišykite į tešlą.
  9. Ant kepimo popieriaus nupieškite 18 cm skersmens apskritimą.
  10. Tešlą sudėkite į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriaus išspauskite ratu 3 tešlos sluoksnius vieną šalia kito (žr. vaizdo įrašą).
  11. Iš likusios tešlos galite suformuoti pyragėlius.
  12. Tešlą patepkite likusiu išplaktu kiaušiniu ir pabarstykite smulkintais migdolais be odelės.
  13. Kepkite 180°C temperatūroje apie 30-40 minučių.
  14. Leiskite šiek tiek atvėsti ir perpjaukite horizontaliai per pusę.
  15. Į didesnį dubenį įdėkite sviestą, kuris kambario temperatūroje turi suminkštėti, ir su elektriniu maišytuvu gerai išmaišykite.
  16. Po truputį maišydami, sudėkite paruoštą pudingą ir gautą kremą sudėkite į konditerinį maišelį.
  17. Iškeptą plikytą pyragą įdėkite į desertinę lėkštę.
  18. Po truputį užtepkite pudingo kremo, tada ant jo uždėkite viršutinę tešlos dalį su migdolais.
  19. Leiskite pyragui šaldytuve atvėsti mažiausiai 3 valandas.
  20. Tada apibarstykite cukraus pudra ir galite patiekti.

Skanaus!

Vaizdo įrašo medžiaga:

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kaip panaudoti APVA paramą maksimaliai efektyviai? 3 mažai žinomi patarimai

Saulės energijos potencialas Lietuvoje kasmet vis labiau atsiskleidžia, o APVA (Aplinkos projektų valdymo agentūra) parama tampa reikšmingu svertu siekiantiems investuoti į atsinaujinančią energetiką. Tačiau...

Ką privalu žinoti prieš parduodant savo automobilio katalizatorių

Prieš parduodant savo automobilio katalizatorių, svarbu žinoti keletą esminių dalykų, kad sandoris būtų saugus ir naudingas jums: 1. Katalizatoriaus vertė: Sudėtis: Katalizatoriuose yra tauriųjų metalų: platinos...
---