Šeštadienis, 19 balandžio, 2025

Naujausi

Pyragas su medumi, obuoliais ir riešutais: puikus skaidulų šaltinis!

Apie šį receptą man papasakojo sesė.

Receptas mane labai suintrigavo, todėl nieko nelaukdama nusprendžiau jį išbandyti.

Šis desertas – tikra spalvų ir skonių bomba.

Šis pyragas man tikrai labai patiko, todėl receptu noriu pasidalinti ir su jumis.

Jums reikės:

Tešlai:

  • 150 g sviesto (arba margarino)
  • 200 g cukraus pudros
  • 3 kiaušinių
  • 480 g kvietinių miltų
  • 5 valg. š. medaus
  • 1 valg. š. sodos
  • 1/2 arb. š. acto

Riešutų mišiniui:

  • 350 g graikinių riešutų
  • 300 ml pieno
  • 150 g granuliuoto cukraus
  • 300 g sviesto

Taip pat reikės:

  • 2 kg obuolių
  • citrinų želė
  • indelio karamelizuoto sutirštinto pieno
  • riešutų (papuošimui)

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?

Sviestą (arba margariną) sumaišykite su cukrumi ir medumi. Kaitinkite mišinį, kol susidarys vientisa gintaro spalvos masė.

Paruoštą mišinį atidėkite į šalį, kad atvėstų. Į atvėsusį mišinį įpilkite acto ir išmaišykite.

Miltus persijokite su soda, suberkite į mišinį.

Užminkykite tešlą.

Paruoštą tešlą dėkite į šaldytuvą maždaug dviem valandoms.

Praėjus šiam laikui, tešlą padalinkite į tris dalis.

Iškočiokite kiekvieną tešlos dalį.

Kepkite 15 minučių iki 180°C įkaitintoje orkaitėje.

Tris iškepusius tešlos sluoksnius atidėkite į šalį, kad atvėstų.

Paruoškite riešutų masę.

Į pieną suberkite smulkiai sumaltus riešutus ir cukrų.

Virkite, kol skystis susigers ir mišinys sutirštės.

Palikite atvėsti.

Išplakite sviestą iki purios masės.

Supilkite į riešutų mišinį ir išmaišykite.

Obuolius sutarkuokite stambia tarka.

Pakepinkite keptuvėje.

Į obuolių masę suberkite želė miltelius. Maišykite, kol ištirps.

Karštą obuolių mišinį užtepkite ant tešlos ir uždenkite antruoju tešlos lakštu.

Viską uždenkite rankšluosčiu ir palikite atvėsti.

Tepkite dar vieną sluoksnį – graikinių riešutų masę.

Uždenkite trečiuoju tešlos lakštu.

Aptepkite karamelizuotu kondensuotu pienu.

Galiausiai pabarstykite riešutais.

Tortą padėkite į šaldytuvą bent 12 valandų.

Štai ir viskas: galite patiekti.

Medaus tešla su soda

Atidūs žmonės tikriausiai pastebėjo actą medaus tešlos ingredientų sąraše.

Actu nugesinama soda.

Soda pradeda putoti: tai ir yra esminis dalykas.

Jei naudosite šiuos ingredientus, tešlai nereikės mielių.

Svarbu: niekada kepimo sodos nemaišykite tiesiai į tešlą!

Sodą įmaišykite į sausus tešlos ingredientus.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Ideali šaltiena Velykoms: skaidri, skani ir be želatinos

Norite Velykoms pasigaminti idealios šaltienos, bet be želatinos? Šis receptas leis jums pasigaminti skaidrią, skanią ir tikrą šaltieną, kuri papuoš šventinį stalą. Šaltiena, kuri...

Šeštadienio Žavesys (balandžio 19 d.): Atleiskite Astro-magią—šiandien dvi Zodiako žvaigždės sužibės drąsiomis naujomis nuotykiais!

Šiandien teikia naują galimybę atrasti naujus hobius, galinčius pakeisti jūsų laisvalaikio praleidimą į nepaprastą patirtį. 🎨🌠 Pasinerkite į mūsų rekomendacijas ir raskite savo kitą...
---