Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Pyragas su medumi, obuoliais ir riešutais: puikus skaidulų šaltinis!

Apie šį receptą man papasakojo sesė.

Receptas mane labai suintrigavo, todėl nieko nelaukdama nusprendžiau jį išbandyti.

Šis desertas – tikra spalvų ir skonių bomba.

Šis pyragas man tikrai labai patiko, todėl receptu noriu pasidalinti ir su jumis.

Jums reikės:

Tešlai:

  • 150 g sviesto (arba margarino)
  • 200 g cukraus pudros
  • 3 kiaušinių
  • 480 g kvietinių miltų
  • 5 valg. š. medaus
  • 1 valg. š. sodos
  • 1/2 arb. š. acto

Riešutų mišiniui:

  • 350 g graikinių riešutų
  • 300 ml pieno
  • 150 g granuliuoto cukraus
  • 300 g sviesto

Taip pat reikės:

  • 2 kg obuolių
  • citrinų želė
  • indelio karamelizuoto sutirštinto pieno
  • riešutų (papuošimui)

Kaip gaminti?

Sviestą (arba margariną) sumaišykite su cukrumi ir medumi. Kaitinkite mišinį, kol susidarys vientisa gintaro spalvos masė.

Paruoštą mišinį atidėkite į šalį, kad atvėstų. Į atvėsusį mišinį įpilkite acto ir išmaišykite.

Miltus persijokite su soda, suberkite į mišinį.

Užminkykite tešlą.

Paruoštą tešlą dėkite į šaldytuvą maždaug dviem valandoms.

Praėjus šiam laikui, tešlą padalinkite į tris dalis.

Iškočiokite kiekvieną tešlos dalį.

Kepkite 15 minučių iki 180°C įkaitintoje orkaitėje.

Tris iškepusius tešlos sluoksnius atidėkite į šalį, kad atvėstų.

Paruoškite riešutų masę.

Į pieną suberkite smulkiai sumaltus riešutus ir cukrų.

Virkite, kol skystis susigers ir mišinys sutirštės.

Palikite atvėsti.

Išplakite sviestą iki purios masės.

Supilkite į riešutų mišinį ir išmaišykite.

Obuolius sutarkuokite stambia tarka.

Pakepinkite keptuvėje.

Į obuolių masę suberkite želė miltelius. Maišykite, kol ištirps.

Karštą obuolių mišinį užtepkite ant tešlos ir uždenkite antruoju tešlos lakštu.

Viską uždenkite rankšluosčiu ir palikite atvėsti.

Tepkite dar vieną sluoksnį – graikinių riešutų masę.

Uždenkite trečiuoju tešlos lakštu.

Aptepkite karamelizuotu kondensuotu pienu.

Galiausiai pabarstykite riešutais.

Tortą padėkite į šaldytuvą bent 12 valandų.

Štai ir viskas: galite patiekti.

Medaus tešla su soda

Atidūs žmonės tikriausiai pastebėjo actą medaus tešlos ingredientų sąraše.

Actu nugesinama soda.

Soda pradeda putoti: tai ir yra esminis dalykas.

Jei naudosite šiuos ingredientus, tešlai nereikės mielių.

Svarbu: niekada kepimo sodos nemaišykite tiesiai į tešlą!

Sodą įmaišykite į sausus tešlos ingredientus.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---