Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Pyragas su maskarpone: geriausias greitai paruošiamas pyragas, kokį tik esate kepę!

Mano sesuo pasidalino šiuo receptu ir aš tiesiog degiau nekantrumu, kaip norėjau kuo greičiau jį išbandyti.

Dabar šį pyragą kepu kas savaitę ir visiems tai labai patinka.

Tikrai rekomenduoju visiems išbandyti šį receptą.

Pastaba:

Ingredientams matuoti naudojau klasikinę 250 ml tūrio stiklinę.

Jums reikės:

Tešlai:

  • 5 kiaušinių
  • 1 stiklinės tirpios kakavos
  • 1 stiklinės miltų
  • 1 pakelio vanilinio cukraus
  • 1 pakelio kepimo miltelių
  • 1/2 stiklinės aliejaus

Kremui:

  • 250-300 g Mascarpone (jei neturite, galite pakeisti minkšta varške)
  • 200 ml 33% plakamosios grietinėlės

Užpilui:

  • Plaktos grietinėlės
  • Šokolado
  • Abrikosų džemo
  • Tirpios kavos

Kaip gaminti?

Pirmiausia iki putų išplakite kiaušinius su cukrumi.

Įpilkite aliejaus ir šiek tiek pamaišykite.

Sudėkite tirpią kakavą ir maišykite, kol jis visiškai ištirps.

Galiausiai į tešlą suberkite miltus ir kepimo miltelius.

Tiesiog lengvai išmaišykite mediniu šaukštu.

Paruoštą tešlą supilkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes (reikia tikrinti, ar tešla iškepusi, nes kiekvienoje orkaitėje kepa skirtingai).

Iškepusį pyragą užpilkite paruošta tirpia kava.

Aptepkite abrikosų džemu.

Abrikosų džemą galite pakeisti vyšnių uogiene.

Uogienę geriausia rinktis ne tokią saldžią.

Leiskite pyragui atvėsti.

Dubenyje sumaišykite maskarponę ir plakamą grietinėlę (200 ml).

Nemaišykite ilgai, kad kremas nesustingtų.

Cukraus dėti nereikia, nes užpilas ir taip bus pakankamai saldus.

Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą ir palaipsniui supilkite plakamą grietinėlę (maždaug 100 ml).

Atvėsusį kūną pyragą aptepkite Mascarpone ir viską apliekite tirpintu šokoladu.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---