Šeštadienis, 11 sausio, 2025

Naujausi

Dieviško mandarinų pyrago receptas

Pats laikas išsikepti paprastą, bet nepaprastai skanų ir aromatingą mandarinų pyragą. Šį saldumyną galite pamilti nuo pat pirmo kąsnio. O ryškus ir spalvingas torto vaizdas tiks ant šventinio stalo! Tad iš anksto sakome „Skanaus“! Esame tikri, kad visus svečius taip pat nudžiugins šis dieviškas desertas.

Skanus spalvingas mandarinų pyragas

Ingredientai

  • 2 vidutiniai mandarinai
  • 2–3 kiaušinių tryniai
  • 180 g kvietinių miltų
  • 0,5 pakelio vanilinio cukraus
  • 125 ml šviežio pieno
  • 100 g cukraus
  • 25 g sviesto (lydyto, tešlai)
  • 25 g sviesto (lydyto, užpilui)
  • 1/3 arb. š. druskos
  • 1,5 arb. š. kepimo miltelių
  • 2 valg. š. cukraus pyragui apibarstyti
  • 2–3 valg. š. cukraus pudros pyragui apibarstyti

Gaminimo eiga

Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi, ištirpintu sviestu, pienu, vaniliniu cukrumi ir druska.

Į gautą masę suberkite persijotus miltus ir tešlai skirtus kepimo miltelius. Vėl gerai išplakite.

Tada supilkite tešlą į kepimo formą ir tolygiai paskirstykite.

Ant viršaus gražiai išdėliokite mandarinų griežinėlius. Ir užpilkite lydytu sviestu. Taip pat pabarstykite dviem šaukštais cukraus pudros.

Tada dėkite pyragą kepti į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros, 30–35 minutes. Po pusvalandžio su mediniu pagaliuku patikrinkite, ar pyragas iškepė. Jei pyragas paruoštas, išimkite ir pabarstykite cukraus pudra.

Žiūrėkite receptą vaizdo įraše čia:

Po pirmosios šio skanėsto degustacijos bus tiesiog neįmanoma sustoti. Su visomis dietomis jau galima atsisveikinti. Tikrai verta!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---