Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Pyragas su kumpiu ir bulvėmis. Išbandykite iškylaudami su draugais ar šeima!

Kai važiuojate į kelionę ar tiesiog į gamtą, paruoškite skanų ir širdžiai mielą pyragą su bulvėmis ir kumpiu.

Pyragas yra minkštas ir švelnus, o įdaras labai labai skanus.

Vieno gabalėlio tokio pyrago užtenka pietums ar vakarienei.

Pyragas gali būti valgomas ir karštas, ir šaltas, tad puikiai tinka iškylai.

Ingredientai:

Pagrindui:

3 puodeliai miltų;

7 gramai sausų mielių;

2 arbatiniai šaukšteliai cukraus;

200 mililitrų vandens;

1 arbatinis šaukštelis druskos;

2 valgomieji šaukštai augalinio aliejaus;

kiaušinis aptepimui.

Įdarui:

kumpis 400 gramų;

3-4 didelės bulvės;

grietinė arba natūralus jogurtas 500 mililitrų;

garstyčios (pageidautina ne aštrios) 2 valgomieji šaukštai;

kietasis sūris 150 gramų;

svogūnų laiškai;

druska, juodieji pipirai pagal skonį.

Gaminimas:

Sumaišykite mieles su cukrumi, užpilkite šiltu (ne karštu!) vandeniu ir palikite kelioms minutėms.

Miltus su aliejumi ir druska sumaišykite kitame inde.

Supilkite mieles į miltų mišinį.

Išminkykite tešlą.

Minkykite tešlą mažiausiai 10 minučių, tada įdėkite ją į didesnį dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 1 valandai, kad iškiltų.

Supilkite sutarkuotą sūrį į indą ir sumaišykite su grietine (arba natūraliu jogurtu) ir garstyčiomis.

Bulvės išvirkite sūdytame vandenyje, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais.

Kumpį supjaustykite kubeliais.

Tešlą išminkykite ir padalinkite į 2 dalis: didesnę ir mažesnę.

Didžiąją tešlos dalį išminkykite į apvalų sluoksnį, kurio skersmuo yra 25–30 cm, o storis – 1 cm.

Sudėkite ant tešlos apskritimo bulves, pasilikdami 2-3 cm laisvą kraštą.

Ant bulvių sudėkite pusę sūrio mišinio ir svogūnų laiškų.

Tada sudėkite kumpį ir likusį sūrio mišinį.

Antrąją tešlos pusę išminkykite į apskritimą, kurio skersmuo yra 30-35 cm.

Sutepkite tešlą vandeniu ir uždenkite pyragą.

Suspauskite kraštus šakute.

Ištepkite suplaktu kiaušiniu.

Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 55-60 minučių.

Uždenkite paruoštą pyragą rankšluosčiu ir leiskite atvėsti.

Patiekite pyragą supjaustę į nedidelius gabalėlius.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---