Išbandykite šį burokėlių desertą pagal „YouTube“ kanalo receptą. Jo skonis jus maloniai nustebins!
Jums reikės:
- 1 kg burokėlių
- 3 kiaušinių
- 80 g cukraus
- 200 ml pieno
- 100 ml augalinio aliejaus
- 240 g paprastų miltų
- 1 pakelio vanilinio cukraus
- 1 pakelio kepimo miltelių
- Sviesto ir 1 šaukšto paprastų miltų, kad pateptumėte formą ir iš jos lengvai išimtumėte
Glajui:
- 2 šaukštų kakavos
- 160 g cukraus
- 100 ml augalinio aliejaus
- 300 ml pieno
Gaminimo eiga:
Burokėlius sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite, kol suminkštės.
Išvirusius burokėlius atvėsinkite, tada nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis.
Įdėkite juos į dubenį, įmuškite kiaušinius, sudėkite cukrų ir sutrinkite elektriniu trintuvu.
Sutrynę burokėlius, į dubenį supilkite pieną, aliejų ir suberkite vanilinį cukrų, kepimo miltelius bei sudėkite miltus.
Miltai turi būti persijoti ir labai gerai įmaišyti, kad gautųsi vientisa masė.
Formą ištepkite minkštu sviestu ir pabarstykite miltais. Tada į ją supilkite paruoštą burokėlių masę.
Kepkite iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.
Tuo tarpu iš išvardintų ingredientų paruoškite glajų. Visus produktus sumaišykite puode ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol užvirs. Po to sumažinkite ugnį ir neleiskite atvėsti.
Pyragui iškepus, atlikite bandymą su mediniu pagaliuku ir, jei pyragas pakankamai iškepęs, išimkite iš orkaitės.
Pyrago viršų subadykite mediniu iešmeliu ir užpilkite ant jo paviršiaus paruoštą glajų.
Leiskite 1 valandą pastovėti, tada išimkite pyragą iš formos ir ant jo užpilkite likusį glajų.
Viskas baigta!
Galite supjaustyti ir patiekti ant stalo.
Linkime gero skonio!
Vaizdo medžiaga: