Šeštadienis, 11 sausio, 2025

Naujausi

Pyragas „Paukščių pienas“: paprastas, bet tikrai ypatingas receptas

Jums reikės:

Pyrago pagrindui:

  • 2 kiaušinių
  • 6 šaukštų cukraus
  • 80 gramų miltų
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

Įdarui:

  • 20 g želatinos
  • 100 ml vandens
  • 5 kiaušinių
  • 1 stiklinės cukraus
  • 1 valgomojo šaukšto miltų
  • 0,5 stiklinės pieno
  • 150 g sviesto

Glajui:

  • 5 šaukštų grietinės
  • 100 g cukraus
  • 5 šaukštų kakavos miltelių
  • 50 g juodojo šokolado
  • 30 g sviesto

Kaip gaminti?

1 žingsnis

Išplakite 2 kiaušinius su 6 šaukštais cukraus, įberkite 80 g miltų ir šaukštelį kepimo miltelių. Išmaišykite iki vientisos masės. Kepkite 180 ° C temperatūroje maždaug 25-30 minučių.

2 žingsnis

Paruoškite įdarą. Želatiną ištirpinkite vandenyje. Kiaušinių trynius sumaišykite su 1/2 stiklinės cukraus. Įberkite šaukštą miltų, įpilkite pieno, ir viską gerai išmaišykite.

3 žingsnis

Įdaro masę išplakite plakikliu, įpilkite 150 g tirpinto sviesto, maišykite 2-3 minutes.

4 žingsnis

Išplakite kiaušinių baltymus su puse stiklinės cukraus. Įmaišykite į įdaro masę.

5 žingsnis

Įdaro masę dėkite į šaldytuvą, palaukite, kol ji šiek tiek sutirštės. Įdaro masę sluoksniuokite ant pyrago pagrindo, palaikykite šaldytuve, kol sustings.

6 žingsnis

Paruoškite glajų. Nedideliame puode sumaišykite grietinę, 100 g cukraus ir kakavą. Kaitinkite, kol užvirs. Suberkite šokolado drožles, maišykite. Įdėkite 30 g sviesto, palaukite, kol bendra masė užvirs.

7 žingsnis

Pilkite glajų ant įdaro sluoksnio, palaukite, kol atvės ir sustings.

8 žingsnis

Kai įdaro sluoksnio konsistencija taps panaši į zefyrų, pyragą galite patiekti. Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---