Šio pyrago receptas nėra naujas, tačiau ilgą laiką buvo nepelnytai užmirštas. Tokį pyragą kepė mūsų močiutės, galbūt kai kuriems jūsų jau yra tekę išbandyti jo receptą. Vis dėlto, tikimės, kad kai kam tai bus visiškai naujas atradimas.
Pagrindui reikės:
- Stiklinės miltų;
- Pusės arbatinio šaukštelio druskos;
- 6 šaukštų kubeliais pjaustyto sviesto;
- 2 šaukštų aliejaus.
Užpildui:
- 1 puodelio cukraus;
- Ketvirčio stiklinės kukurūzų krakmolo;
- 2 puodelių pieno;
- 100 g kubeliais pjaustyto sviesto;
- 1 arbatinio šaukštelio vanilės esencijos;
- Ketvirtadalio arbatinio šaukštelio cinamono.
Kaip gaminti?
Sumaišykite miltus ir druską, įpilkite aliejaus, įdėkite sviesto. Minkykite, kol tešlos masė taps vientisa. Supilkite tešlą į polietileninį maišelį, įdėkite į šaldytuvą.
Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių Celsijaus. Į kepimo formą supilkite tešlą, uždenkite folija, kad jos kraštai neprisviltų (ant folijos viršaus rekomenduojama užberti birių produktų).
Po 8 minučių nuimkite foliją, kepkite dar 5-7 minutes. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 190 laipsnių.
Sumaišykite cukrų ir kukurūzų krakmolą, įpilkite pieno, ir viską gerai išmaišykite. Gautą masę kaitinkite puode, kol sutirštės. Nuimkite puodą nuo viryklės, sudėkite sviestą ir įberkite vanilės.
Gautą masę pilkite ant pyrago pagrindo, pabarstykite cinamonu, pašaukite į orkaitę maždaug 25 minutėms.
Iškeptą pyragą atvėsinkite ir patiekite.
Skanaus!