Šis pyragas yra fantastiškai skanus ir tiesiogine to žodžio prasme – tirpsta burnoje. Būtinai užsirašykite šį receptą iš „YouTube“, nes jo skonis yra lygiai toks pat, kaip grietinėlės. Tačiau jums reikia žinoti keletą smulkmenų ir pasigaminsite puikų desertą!
Jums reikės:
Tešlai:
- 150 g miltų
- 100 ml vandens
- 100 ml pieno
- 80 g sviesto
- 4 kiaušinių
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 1/2 šaukštelio druskos
Kremui:
- 500 ml pieno
- 150 g rudojo cukraus
- 100 g miltų
- 2 kiaušinių
- 180 g sviesto
Gaminimo eiga:
- Miltus persijokite ir sumaišykite su druska ir kepimo milteliais.
- Sviestą ištirpinkite ir įpilkite pieno bei vandens. Mišiniui užvirus, suberkite miltus ir nuolat maišydami, užminkykite tešlą. Kai ji nebelimpa prie indo sienelių – darbas baigtas.
- Nuimkite nuo kaitros ir leiskite atvėsti, po to įmaišykite kiaušinius.
- Tešla turi būti vientisos konsistencijos.
- Pusę tešlos masės paskleiskite apvalioje kepimo formoje, kurios dugną prieš tai išklokite kepimo popieriumi. Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
- Iškepusiai tešlai leiskite atvėsti ir tą patį padarykite su likusia tešla.
- Paruoškite kremą: į puodą įmuškite kiaušinius, įpilkite cukraus, miltų, pieno ir išvirkite tirštą pudingą.
- Išsukite sviestą ir įmaišykite į atvėsintą pudingą – kremas jau paruoštas!
- Pirmąjį atvėsintos tešlos sluoksnį dėkite į formą. Ant jos paskleiskite kremą.
- Uždenkite kremą antruoju sluoksniu ir pabarstykite cukraus pudra.
- Patiekite atšaldytą.
Skanaus!