Šis skanus desertas, kurio visai nereikia kepti, yra pagaminamas pagal šį „YouTube“ kanalo receptą. Šis pyragas toks paprastas ir skanus, kad jo norėsis kasdien – pusryčiams su kava. Tiesiog puikus skonis, kurio dėka rytas bus dar gražesnis!
Jums reikės:
- 400 g kakavinių sausainių
- 130 g lydyto sviesto
- 250 ml plaktos grietinėlės
- 70 g cukraus pudros
- 250 g maskarponės
- 15 g tirpios kavos arba kapučino
- 50 ml šilto vandens
Gaminimo eiga:
Kakavinius sausainius sudėkite į smulkintuvą ir sumalkite į miltus.
Supilkite ištirpintą sviestą ir gerai išmaišykite.
20 cm skersmens torto formą išklokite kepimo popieriumi, tada į ją sudėkite 2/3 sausainių masės ir tolygiai prispauskite dugną ir kraštus.
Supilkite grietinėlę į dubenį ir ją išplakite.
Plakant į ją įberkite cukraus pudros, o tada sudėkite maskarponę.
Į dubenį suberkite tirpią kavą ir užpilkite šiltu vandeniu.
Plakite, kad visi ingredientai gerai susijungtų.
Tada kremą paskirstykite ant sausainių tešlos ir išlyginkite.
Paimkite likusią sausainių dalį ir pabarstykite ant viršaus. 4 valandoms įdėkite į šaldytuvą.
Praėjus šiam laikui, išimkite iš formos, supjaustykite ir galite patiekti.
Gero apetito!
Papildomas receptas
Jums reikės:
- 350 g vanilinių sausainių
- 100 g lydyto sviesto
- 500 g maskarponės
- 150 ml plaktos grietinėlės
- 10 ml vanilės esencijos
Gaminimo eiga:
Sausainius sumalkite iki miltų konsistencijos, sumaišykite su lydytu sviestu ir padarykite tešlą. 2/3 tešlos prispauskite ant kepimo popieriumi padengtos torto formos dugno ir šonų. 15 minučių įdėkite į šaldytuvą.
Tuo tarpu išplakite maskarponę su plakta grietinėle ir vanilės esencija. Tada išimkite tešlą iš šaldytuvo, ant jos sluoksniuokite kremą ir tolygiai paskleiskite. Ant viršaus uždėkite likusią sausainių tešlą ir 2 valandas laikykite šaldytuve.
Nuimkite pyrago formos šonus, supjaustykite ir patiekite. Gero apetito!
Vaizdo medžiaga: