Šeštadienis, 11 sausio, 2025

Naujausi

Originalus kepinys su mandarinais. Skonis sužavės!

Prancūziški pyragaičiai garsėja visame pasaulyje! Ir daugelis iš mūsų puikiai žino paprastą ir skanų obuolių pyragą. Tačiau tuo pat metu jo giminaitis su mandarinais nėra sulaukęs tinkamo dėmesio. Tačiau šis pyragas pagrįstai laikomas vienu skaniausių pasaulyje. Tradiciškai jis ruošiamas su obuoliais, tačiau žiemą kur kas tikslingiau pirkti citrusinius vaisius. Kaip paaiškėjo, kepinys su mandarinais niekuo nenusileidžia klasikiniam desertui.

Patiekalo ypatumas slypi kvapnioje karamelės plutoje. Tiesą sakant, tai yra mūsų mylimas apverstas pyragas. Taupydami laiką, siūlome nesikankinti su tešla, o pasirinkti pirktinės be mielės tešlos variantą.

Ingredientai

  • 500 g sluoksniuotos bemielės tešlos
  • 1 kiaušinis
  • 50 ml vandens
  • 7 mandarinai
  • 150 g cukraus
  • 100 g sviesto

Gaminimo eiga

1. Nulupkite nedidelius mandarinus ir supjaustykite griežinėliais. Arba, kaip padarėme mes, supjaustykite storais apskritimais.

2. Keptuvėje tirpinkite cukrų su vandeniu, kol pavirs verdančia karamele.

3. Tada švelniai įmaišykite sviestą. Jis gali daug burbuliuoti, todėl sumažinkite kaitrą iki minimumo.

4. Pusę karamelės supilkite į riebalais išteptą kepimo formą. Išdėliokite mandarinų sluoksnį ir užpilkite likusia karamele.

5. Ant viršaus uždėkite iškočiotą tešlą ir susukite ją išilgai kraštų. Viršų aptepkite plaktu kiaušiniu.

6. Kepkite orkaitėje 35 minutes 190 laipsnių temperatūroje.

Jei turite šiek tiek daugiau laiko, pasigaminkite trapios tešlos pagal mėgstamą receptą. Ji dažniausiai naudojama tortams gaminti. Taip pat patariame pyragą ne iš karto patiekti ant stalo, o leisti sultims prasiskverbti į vidų ir permerkti pyragą. Mandarinų pyragą patiekite su mėtomis, grietinėle ar ledų kaušeliu.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---