Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Pyragas „Kalėdinė eglutė“ – tikra šventinio stalo puošmena!

Kalėdoms tinka ir gyva, ir negyva eglutė. Vieną statykite kambaryje, o kitą – ant stalo. Pyragas „Kalėdinė eglutė“ papuoš šventinį stalą… bent jau trumpam, nes svečiai tikrai šį pyragą išgraibstys!

Reikės:

pyrago tešlos (tinka ir mielinė)

Morkų pyragas

400 g špinatų (tinka ir šaldyti)

špinatai

grietinėlės sūrio

česnakų

tarkuoto sūrio

Provanso žolelių

druskos

pipirų

sviesto arba alyvuogių aliejaus

sviestas

Gaminimas:

Iškočiokite tešlą ir iš jos išpjaukite trikampį, kuris bus būsimos eglutės forma. Jums reikės dviejų tokių gabalų.

pyragas „Kalėdinė eglutė“

Sumaišykite susmulkintus špinatus su grietinėlės sūriu, tarkuotu sūriu, druska, pipirais ir Provanso žolelėmis. Suberkite susmulkintą česnaką ir masę paskirstykite ant tešlos.

pyragas „Kalėdinė eglutė“

Uždenkite įdarą antruoju tešlos sluoksniu, ant kurio padarykite horizontalias juosteles. Tam naudokite peilio užpakalinę dalį.

pyragas „Kalėdinė eglutė“

Šonuose padarykite pjūvius, tik nesiekite pačio eglutės centro. Tada sulenkite kiekvieną šakelę spirale į viršų, link vainiko.

pyragas „Kalėdinė eglutė“

Kepkite eglutę 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių. Kai iškeps, sutepkite lydytu sviestu arba alyvuogių aliejumi su žolelėmis ir smulkintu česnaku.

pyragas „Kalėdinė eglutė“

Paprastai pyragas „Kalėdinė eglutė“ net nespėja atvėsti. Visi puola jo ragauti.

pyragas „Kalėdinė eglutė“

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...

Iki 2025 m. sausio pabaigos 3 Zodiako ženklai pagaus sėkmę už uodegos

2025-ieji metai bus sėkmingi kiekvienam iš mūsų. Jie atvers naujas galimybes ir atneš reikšmingų permainų visose gyvenimo srityse. Šie pokyčiai mus nuves prie didesnių...
---