Išbandykite šį paprastą skanų pyragą su migdolais, jį galite pasigaminti pagal „YouTube“ kanale pateiktą receptą.
Jums reikės:
Kremui:
- 2 kiaušinių
- 20 g vanilinio cukraus
- 150 g paprasto cukraus
- 60 g kukurūzų krakmolo
- 500 ml pieno
- 160 g sviesto
Tešlai:
- 100 ml vandens
- 100 ml pieno
- Žiupsnelio druskos
- 80 g sviesto
- 120 g paprastų miltų
- 4 kiaušinių
Papuošimui:
- 50 g migdolų dribsnių
Gaminimo eiga:
Kiaušinius įmuškite į puodą, suberkite vanilinį ir paprastą cukrų, ir viską gerai išplakite.
Suberkite kukurūzų krakmolą, išmaišykite ir supilkite pieną.
Nuolat maišydami, šį mišinį virkite ant vidutinės ugnies.
Virkite, kol visa ši masė sutirštės.
Gautą kremą supilkite į didesnį dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite atvėsti.
Dabar į puodą supilkite vandenį ir pieną, įberkite žiupsnelį druskos ir įdėkite sviesto.
Mišinį maišykite ant vidutinės ugnies, o kai sviestas ištirps, suberkite miltus.
Nuolat maišydami, virkite šią masę apie 1-2 minutes.
Paruoštą plikytą tešlą sudėkite į dubenį ir leiskite atvėsti.
Po vieną įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.
Padalinkite tešlą į 2 dalis ir tolygiai paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
Kepkite 10-15 minučių iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Taip paruoškite 2 lakštus.
Sudėkite iškeptus lakštus vieną ant kito, išlyginkite kraštus ir supjaustykite į 4 lygias dalis.
Dideliame dubenyje išsukite minkštą sviestą iki baltos masės.
Palaipsniui į sviestą įmaišykite atvėsusį kremą.
Ant serviravimo lėkštės dėkite plikytos tešlos lakštą, o tada paskleiskite kremą. Taip susluoksniuokite visus ingredientus.
Migdolų drožles paskrudinkite sausoje keptuvėje.
Aptepkite pyrago šonus likusiu kremu ir šonus papuoškite skrudintomis migdolų drožlėmis.
Padėkite desertą į šaldytuvą bent 3 valandoms.
Gerai atšaldytą pyragą galite patiekti.
Mėgaukitės maloniu skoniu!
Vaizdo įrašo medžiaga: