Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Pyragas be miltų, aliejaus ir cukraus: šis desertas tikrai nepakenks jūsų kūno linijoms!

Šio pyrago sudėtyje nėra miltų, aliejaus ar cukraus. Prireiks vieno neįprasto ingrediento!

Sveiki desertai nebūtinai turi būti nuobodūs ir beskoniai.

Paragavę šio deserto tikrai nustebsite, kad jame nėra cukraus ar miltų.

Skonis labai primins įprastą šokoladinį pyragą, tačiau jums nereikės baimintis, kad šis desertas gali pakenkti jūsų kūno linijoms.

Jei norite sveikai maitintis, jums tikrai nereikia atsisakyti visų desertų, nes kai kurie jų gali būti ne tik labai skanūs, bet taip pat ir naudingi.

Naujausias mano atradimas – skanus, drėgnas šokoladinis pyragas su morkomis.

Vietoj miltų – avižiniai dribsniai

Avižiniai miltai yra puikus klasikinių kvietinių miltų pakaitalas. Juos dažnai vartoja žmonės, netoleruojantys glitimo.

Šį pyragą be ypatingų pastangų galėsite paruošti namuose. Įprastus avižinius dribsnius galite sumalti į miltelius trintuve arba kavamale.

Avižiniai dribsniai ir iš jų paruošti miltai yra labai geras skaidulų šaltinis, kuris teigiamai veikia virškinimo procesą.

Juose yra vitaminų B, D, E, K, folio rūgšties, kalcio, geležies, fosforo ir cinko.

Avižiniuose dribsniuose  taip pat yra nedidelis kiekis silicio, natrio ir kalio.

Kai  patieksite šį desertą ant stalo, jūsų artimieji nepatikės, kad tai – sveika alternatyva klasikiniam šokoladiniam pyragui.

Saldiklį galite pakeisti eritritoliu, ksilitoliu ar medumi.

Jums reikės:

  • 3 kiaušinių
  • saldiklio (pagal skonį)
  • 20 g tamsios kakavos
  • 200 g morkų
  • 90 g avižinių dribsnių
  • 4 g kepimo miltelių

Užpilui:

  • 30 g šokolado be pridėtinio cukraus
  • kapotų riešutų
  • 30 ml pieno

Kaip gaminti?

Į dubenį įmuškite kiaušinius, išplakite mikseriu.

Nuplaukite ir nuskuskite morkas.

Smulkiai sutarkuokite ir sudėkite į dubenį. Dribsnius sumalkite blenderiu. Galima naudoti ir jau paruoštus miltus.

Suberkite kakavą ir kepimo miltelius.

Kruopščiai išmaišykite, supilkite mišinį į nedidelę torto formą arba į maždaug  16 cm skersmens kepimo formą.

Kepimo formą pašaukite į iki 180°C įkaitintą orkaitę ir kepkite 25-30 minučių.

Susmulkinkite šokoladą.

Sudėkite šokoladą į nedidelį dubenį.

Įpilkite pieno.

Maišykite, kol šokoladas ištirps.

Iškeptą pyragą papuoškite paruoštu šokoladu ir pabarstykite smulkintais riešutais.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---