Šis desertas, pagamintas pagal „YouTube“ kanalo receptą, yra 100 kartų geresnis negu įprastas pyragas!
Jis ne tik gražiai atrodo, bet ir yra labai skanus, ir bet kurioje šventėje šis desertas bus visų mėgstamiausias.
Jums reikės:
Pagrindui:
- 140 g paprastų miltų
- 125 ml pieno
- 125 ml vandens
- 120 g sviesto
- 10 g cukraus
- 5 g druskos
- 4 kiaušinių
- Kepimo formos, kurios matmenys 25 x 30 cm
Kremui:
- 500 ml pieno
- 2 kiaušinių
- 50 g paprastų miltų
- 50 g sviesto
- 10 g vanilinio cukraus
- 120 g cukraus
- 200 ml plakamosios grietinėlės
- 20 g lydyto šokolado
- 20 g karamelės
Gaminimo eiga:
Į puodą supilkite pieną ir vandenį, įdėkite sviesto, cukraus, druskos, miltų ir maišydami padarykite vientisą tešlą, kuri turi atsiskirti nuo puodo sienelių.
Perkelkite ją į dubenį ir po vieną įmuškite kiaušinius.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, ant jos paskleiskite paruoštą tešlą ir ją išlyginkite.
Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Dabar paruoškite kremą.
Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinius ir išplakite šluotele.
Į puodą įpilkite pieną ir į jį įpilkite paruoštą mišinį, viską virkite ant viryklės.
Virkite maišydami, kol kremas sutirštės.
Galiausiai į kremą įmaišykite minkštą sviestą.
Atskirame dubenyje plakite grietinėlę tol, kol ji sutirštės.
Dalimis įmaišykite į kremą. Paruoštą kremą paskleiskite ant iškeptos tešlos ir viską išlyginkite.
Įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
Tada desertą papuoškite tirpintu šokoladu ir karamele.
Supjaustykite ir galite patiekti.
Linkime gero skonio!
Vaizdo medžiaga: