Esu tikra, kad jau esate jo ragavę.
Žinau ir kelis šio deserto ruošimo receptus, bet visada grįžtu prie šito – geriausio recepto pagal mano mamą.
Jums reikės:
Tešlai:
- 4 vnt. kiaušinių
- 260 g cukraus pudros
- 10 šaukštų aliejaus
- 8 šaukštų šilto vandens
- 260 g miltų
- 1/2 pakelio kepimo milteliai
- kakavos pagal skonį
- vanilinio kremo
- 1/2 l pieno
- 150 g cukraus
- 1 pakelio vanilinio cukraus
- 1 pakelio vanilinio pudingo
- 250 g sviesto
- šokolado glajui
- punčo kremo
- 200 g sviesto
- 150 g cukraus pudros
- 350 ml pieno
- 1 pakelio pudingo
Gaminimo eiga:
Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių.
Išplakite kiaušinių trynius su cukraus pudra iki standžių putų, palaipsniui įpilkite aliejaus ir šilto vandens.
Kiaušinių baltymus išplakite taip pat iki standžių putų.
Persijokite miltus ir sumaišykite su kepimo milteliais.
Atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus į kiaušinių trynių masę ir suberkite miltus, lengvai išmaišykite.
Pusę šviesios tešlos supilkite į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą skardą.
Į likusią tešlą suberkite kakavą ir išmaišykite.
Supilkite tešlą į antrąją skardą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie pusvalandį.
Iškepusią tešlą išimkite iš skardos ir palikite atvėsti.
Atvėsusį biskvitą supjaustykite plonomis juostelėmis.
Iš pieno, cukraus, vanilės, vanilinio pudingo išplakite tirštą kremą ir leiskite jam atvėsti.
Sviestą išsukite iki vientisos masės, palaipsniui supilkite pudingą ir išsukite iki vientisos masės.
Jei pageidaujate, vietoj vanilinio kremo galite pagaminti punšo kremą.
Paruoškite jį taip pat, kaip ir vanilinį kremą.
Šviesius ir tamsius biskvito gabalėlius pakaitomis pertepkite paruoštu kremu.
Taip pat galite palikti šiek tiek kremo užtepimui ant viršaus ir šonų.
Palaikykite šaldytuve valandą, o po valandos apipilkite viršų ištirpintu šokoladu.
Pjaustykite aštriu peiliu, pamirkytu karštame vandenyje.
Pjaustykite įstrižai, kad gautumėte gražius pjūvius.
Linkime gero skonio!