Antradienis, 22 balandžio, 2025

Naujausi

Ypatingai skanus prancūziškas pyragas su uogomis. Puikūs kepinys bet kokiai progai!

Nuostabus pyragas prie arbatos puodelio!

Ingredientai:

Trapiam pagrindui pagaminti reikės:

  • Miltų – 250 g
  • Sviesto – 100 g
  • Trynių – 2 vnt.
  • Cukraus pudros – 100 g
  • Druskos – 1 žiupsnelio
  • Vandens – 1 valgomojo šaukšto

Įdarui:

  • Kiaušinių trynių – 4 vnt.
  • Baltojo šokolado – 200 g
  • Grietinėlės 20% – 200 g
  • Aviečių – 200 g
  • Gervuogių – 100 g
  • Vanilino – 1 žiupsnelio

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Paruošimas:
  1. Paruoškite trapų pagrindą: trynius su cukrumi suplakite iki baltumo, sumaišykite miltus su minkštu sviestu. Tada sumaišykite abu mišinius, įpilkite vandens ir įberkite druskos. Greitai išminkykite tešlą, susukite ją į rutulį, uždenkite folija ir padėkite valandai į šaldytuvą.
  2. Grietinėlę užvirkite, nukelkite nuo ugnies, įdėkite vanilino, baltojo šokolado gabalėlių ir išplakite iki vientisos masės.
  3. Trynius po vieną įmaišykite į grietinėlės ir šokolado mišinį, gerai išmaišydami.
  4. Atvėsusią tešlą iškočiokite ir išklokite 24-25 cm skersmens formą.
  5. Tešlą subadykite šakute.
  6. Tešlą kepkite 180°C temperatūros orkaitėje 10 minučių.
  7. Tada pyragą išimkite iš orkaitės, tolygiai paskirstykite uogas ir užpilkite šokolado su kiaušiniais įdaru.
  8. Vėl pašaukite į orkaitę 25–30 minučių, kol įdaras sutirštės.
  9. Paruoštą pyragą atvėsinkite ant grotelių.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Skaniausios obelų veislės: saldumo simfonija jūsų sode

Obuoliai – vieni populiariausių ir labiausiai vertinamų vaisių pasaulyje. Jų įvairovė stebina: nuo rūgščiai gaivių iki itin saldžių. Tad kokios gi obelų veislės laikomos...

Bulguras – geriausia kruopa lieknėjimui

Kova su antsvoriu dažnai asocijuojasi su alinantčiu alkio jausmu, kuris neretai baigiasi dietos pažeidimais. Vis dėlto, mitybos specialistai ir sveikos gyvensenos ekspertai vienbalsiai išskiria...
---