Nuostabus pyragas prie arbatos puodelio!
Ingredientai:
Trapiam pagrindui pagaminti reikės:
- Miltų – 250 g
- Sviesto – 100 g
- Trynių – 2 vnt.
- Cukraus pudros – 100 g
- Druskos – 1 žiupsnelio
- Vandens – 1 valgomojo šaukšto
Įdarui:
- Kiaušinių trynių – 4 vnt.
- Baltojo šokolado – 200 g
- Grietinėlės 20% – 200 g
- Aviečių – 200 g
- Gervuogių – 100 g
- Vanilino – 1 žiupsnelio
Paruošimas:
- Paruoškite trapų pagrindą: trynius su cukrumi suplakite iki baltumo, sumaišykite miltus su minkštu sviestu. Tada sumaišykite abu mišinius, įpilkite vandens ir įberkite druskos. Greitai išminkykite tešlą, susukite ją į rutulį, uždenkite folija ir padėkite valandai į šaldytuvą.
- Grietinėlę užvirkite, nukelkite nuo ugnies, įdėkite vanilino, baltojo šokolado gabalėlių ir išplakite iki vientisos masės.
- Trynius po vieną įmaišykite į grietinėlės ir šokolado mišinį, gerai išmaišydami.
- Atvėsusią tešlą iškočiokite ir išklokite 24-25 cm skersmens formą.
- Tešlą subadykite šakute.
- Tešlą kepkite 180°C temperatūros orkaitėje 10 minučių.
- Tada pyragą išimkite iš orkaitės, tolygiai paskirstykite uogas ir užpilkite šokolado su kiaušiniais įdaru.
- Vėl pašaukite į orkaitę 25–30 minučių, kol įdaras sutirštės.
- Paruoštą pyragą atvėsinkite ant grotelių.
Skanaus!