Toks populiarus desertas kaip sūrio tortas yra pamėgtas visame pasaulyje dėl savo švelnios tekstūros ir saldaus skonio. Tačiau ar kada nors bandėte namuose pasigaminti paprastesnį, bet ne mažiau gardų jo atitikmenį? Šiandieniniame straipsnyje kviečiame išmėginti naminio varškės pyrago receptą, kuris patiks net ir išrankiausiems desertų mėgėjams. Šio pyrago gamyba nereikalauja ypatingų įgūdžių ar sudėtingų ingredientų, todėl jis puikiai tiks ir pradedantiesiems kepėjams. Jis išsiskiria ne tik subtiliu vanilės kremu, bet taip pat suteikia galimybę eksperimentuoti su jūsų mėgstamais vaisiais ar priedais. Pasitelkę vos kelis žingsnius, sukursite patiekalą, kuris nudžiugins tiek namiškius, tiek svečius.
Kaip iškepti varškės pyragą?
Kad pyrago skonis būtų įdomesnis, ant pagrindo rekomenduojame dėti smulkiai pjaustytų vaisių. Norėdami tai padaryti, galite naudoti bananus, obuolius, kriaušes, konservuotus ananasus ar persikus. Vienu sluoksniu dėkite vaisius ant tešlos ir supilkite varškės mišinį. Į pyragą galite įdėti ir razinų ir kitų džiovintų vaisių. Džiovintus vaisius supilkite į grietinėlę ir viską gerai išmaišykite. Greitas varškės pyragas bus labai skanus!
Ingredientai
- 400 g varškės
- 230 g sviesto
- 200 g cukraus
- 4 kiaušiniai
- 250 g kvietinių miltų
- 2 a. š. vanilinio cukraus
- 1 a. š. kepimo miltelių
- žiupsnis druskos
1. 1 kiaušinį sumaišykite su 100 g cukraus ir 150 g minkšto sviesto. Suberkite kvietinius miltus, kepimo miltelius, druską ir vanilininį cukrų.
2. Minkykite elastingą tešlą. Uždenkite maistine plėvele ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.
3. Vandens vonelėje ištirpinkite 80 g sviesto. Į varškę supilkite jį ir įmuškite 3 kiaušinius.
4. Supilkite 100 g cukraus. Viską sutrinkite elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės.
5. Sudėkite tešlą į kepimo indą. Iš jos suformuokite aukštas sieneles. Supilkite varškės mišinį. Jei norite, prieš tai ant tešlos išdėliokite norimus vaisius.
6. Pyragą dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 40–45 minutėms.